Evlat Nöbetindeki Ailelerin Oturma Eylemi Araliksiz Sürüyor

Diyarbakir’da, araliksiz olarak oturma eyleminde bulunan aileler, terör örgütü PKK’nin elinde olan çocuklarina “teslim ol” çagrisini yineledi.

Evlat Nöbetindeki Ailelerin Oturma Eylemi Araliksiz Sürüyor
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan aileler, HDP il binasi önündeki evlat nöbetini araliksiz sürdürüyor.

Oglu Mehmet’in 14 yasindayken HDP tarafindan kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden anne Sadiye Tokay, ogluna teslim olmasi için çagrida bulundu.

“Oglum, dön gel, devlet güçlerine teslim ol” diyen Tokay, “Yeter artik, 13 yildir pesini birakmadim. 5 yildir da bu çadirdayiz. HDP, DEM, hepsi bir örgüttür. Sonuçta hepsi terör örgütünün masasidir” dedi.

Oglu Özkan Aydin için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydin da burada sonuna kadar evlat mücadelesine devam edeceklerini vurguladi.

Evlatlarini nerede kaybettilerse orada aradiklarinin altini çizen Aydin, “Evlatlarimiz, simdiki parti DEM Parti’ye girdi ve bir daha da dönmedi. Tek bir evladimiz terör örgütünde oldugu müddetçe sonuna kadar bu mücadelemize devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA