Bakan Kacir Açiklamasi 'KOSGEB Sehir Sehir Gezecek Ve Girisimci Seçmelerine Baslayacak'

Son teknoloji ve inovatif ürünlerin bir araya geldigi SDN Summit etkinligine katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, "KOSGEB sehir sehir gezecek ve girisimci seçmelerine baslayacak. Anadolu’nun tüm sehirlerinden yeni girisimciler çikmasi için sahada daha görünür olacak, daha aktif sekilde genç ve kadin girisimcilere bulusacak. Bunu da ilk kez açiklamis oldum" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, son teknoloji harikalarinin ve inovatif ürünlerin bulusma noktasi olan SDN Summit etkinligine katildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticileri ve girisimcileri bir araya geldi. SDN Summit etkinliginin 27-28 Nisan tarihine kadar sürecegi ögrenildi.

"Her yil 300’den fazla teknoloji girisimcisine 900 bin lira destek oluyoruz, sadece yüzde 3 hisse karsiliginda"

Türkiye’nin Teknoloji Yolculugu’ndan bahseden Bakan Kacir, "Yapay zeka gelistiricileri, Türkiye’deki süper bilgisayarlardan etkin sekilde faydalanma imkanina sahip olacaklar. Avrupa Yüksek Basarimli Bilgisayar Ortakligi’na dahil olduk. Ispanya’da kurulan dünyanin en büyük 8. süper bilgisayarinin Türkiye olarak ortagiyiz. Özellikle fikir asamasindaki girisimci adaylarin fonlanmasi ve desteklenmesi konusunda kamu olarak çok sayida program uyguluyoruz. 10 binden fazla teknoloji girisimi var. Bu 10 binin 2 bin 500’e yakini da kuluçka girisimleri. Dev bir ekosistem insa etmisiz. Su an Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir girisimci yola çikarken es zamanli olarak kendisine sunulan 100’e yakin kuluçka ve hizlandirma programindan birini seçip basvuru yapabilir. Her yil 300’den fazla teknoloji girisimcisine 900 bin lira destek oluyoruz, sadece yüzde 3 hisse karsiliginda. Ben gerçekten genç kardeslerimin girisimciligi, kariyer yolculuklarinda önemli bir alternatif olarak görmelerini arzu ederim" dedi.



"Önümüzdeki dönem Türkiye’yi yenilikçi teknoloji alanlarinda küresel ölçeklerde rekabet edebilecek mega yatirimlar için tesvik programlari ilan edecegiz"

2030 yili için hedeflerinin oldugunu belirten Bakan Kacir, "100 bin tekno girisim Türkiye’den dogacak, bunlarin en az 100’ü milyar dolar degeri asacak ve ’unicorn’, bizim degimimizle ’Turkcorn’ olacak. KOSGEB sehir sehir gezecek ve girisimci seçmelerine baslayacak. Anadolu’nun tüm sehirlerinden yeni girisimciler çikmasi için sahada daha görünür olacak, daha aktif sekilde genç ve kadin girisimcilere bulusacak. Bunu da ilk kez açiklamis oldum. TOGG’un basli basina varliginin Türkiye için çok kiymetli oldugunu bilerek hareket ettik. Bundan sonra da hem TOGG’u hem de benzer basari hikayelerini ortaya çikarmak için paradigma degisimlerini hedefleyen isler yapmaya devam edecegiz. 2030’a geldigimizde Türkiye’de satilan araçlarin en az yüzde 35’inin elektrikli ve sarj edilebilir hibrit araçlardan olmasini hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem Türkiye’yi yenilikçi teknoloji alanlarinda küresel ölçeklerde rekabet edebilecek mega yatirimlar için tesvik programlari ilan edecegiz. Bu tesvik programi aslinda tüm saydigimiz alanlarda hali hazirda sürdürdügümüz yatirimci görüsmelerinde eminim Türkiye’nin hizlanmasina yardimci olacak. Türkiye bu alanlarda yeni yatirimlar kazanacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA