Kiz Kardesim Projesi'nin Yildizlari Ödülleriyle Bulustu

Coca-Cola Vakfi’nin destegi, Ahbap Dernegi ve Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi’nin is birligiyle hayata geçirilen Yildizlar Karmasi Programi’nin kazananlari, Istanbul’da gerçeklestirilen törende tanitildi. Yildizlar Karmasi Programinda Türkiye’nin farkli bölgelerinden toplam 20 genç kadin, hayallerini gerçeklestirmeleri ve basarilarini sürdürmeleri için maddi destek almaya hak kazandi.

Kiz Kardesim Projesi'nin Yildizlari Ödülleriyle Bulustu


Coca-Cola Türkiye’nin kadinlarin sosyal ve ekonomik hayata katilimlarina destek olmak amaciyla 2015 yilindan bu yana yürüttügü Kiz Kardesim Projesi kapsamindaki Yildizlar Karmasi Programi ödül töreni 25 Nisan 2024 tarihinde Istanbul’da gerçeklestirildi.

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Gaye Sunerli’nin açilis konusmasini yaptigi ödül törenine, Ahbap Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Çagatay Öztürk, Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi (ÖSGD) Yönetim Kurulu Baskani Pinar Ilgaz, Türk Egitim Vakfi (TEV) Genel Müdürü Banu Taskin, Ahbap Dernegi Genel Sekreteri Aytül Anlar ve Coca-Cola Avrasya ve Ortadogu Kurumsal Iliskiler, Iletisim ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Baskan Yardimcisi Sinan Cem Sahin katildi.

Düzenlenen törende, Yildizlar Karmasi Programi jüri üyelerinden Ahbap Dernegi Kurucusu ve Genel Baskani Haluk Levent ve tiyatro oyuncusu ve sunucu Ali Sunal video mesajlari ile kazananlara tebriklerini iletti.

Kiz Kardesim Projesi Yildizlar Karmasi Programi, Ahbap Dernegi, Coca-Cola Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi’nin is birligi ile hayata geçirildi. Program ile sanat, spor ve toplumsal fayda alanlarinda basarili genç kadinlarin projelerine maddi destek saglaniyor.

Kiz Kardesim Projesi kapsaminda Burs Programi, Güçlenme Programi ve Yildizlar Karmasi Programi yürütülüyor. Burs Programi kapsaminda 2023 yilinda deprem bölgesinden 300 genç kadina burs imkani sunulurken, bu yil 64 sehirde 92 üniversiteden 410 üniversiteli genç kadina burs destegi saglaniyor. Güçlenme Programi ise 39 farkli sirketten 228 alaninda uzman mentor araciligiyla 217 genç kadina kariyer ve kisisel gelisim konularinda destek veriyor. Davranis Bilimleri Enstitüsü is birliginde, 10 bin genç kadina potansiyellerini kesfetmeleri ve kariyer yolculuklarinda basarili olmalari amaciyla “Kisilik Envanteri Testi” ve “Dayanaklilik Envanteri Testi” sunuluyor. Ayrica, “Gücüm Kiz Kardesimden” seminerleriyle genç kadinlar kisisel gelisim ve kariyer hedeflerini destekleyen bilgiler veriliyor.

Yildizlar Karmasi Programi’nin jürisinde Coca-Cola Avrasya ve Ortadogu Kurumsal Iliskiler, Iletisim ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Baskan Yardimcisi Sinan Cem Sahin, Özel Sektör Gönüllüleri Dernegi (ÖSGD) Yönetim Kurulu Baskani Pinar Ilgaz, Ahbap Dernegi Kurucusu ve Genel Baskani Haluk Levent, Milli Voleybolcu Zehra Günes, tiyatro oyuncusu ve sunucu Ali Sunal, Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü ve Ahbap Dernegi Genel Sekreteri Aytül Anlar yer aldi.

“Genç kadinlarin hayallerine ulasmalarina destek veriyoruz”

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Gaye Sunerli, törende yaptigi konusmada sunlari söyledi: “Kadinlarin kariyerlerine adim atmalarini kolaylastirmak, güçlenmelerine ve hayallerine ulasmalarina destek olma amaciyla Kiz Kardesim Projesi’ni 9 yildir sürdürüyoruz. Kiz Kardesim Projesi’nin etkisi her geçen gün daha da artiyor. Geçtigimiz yil, burs programi, güçlenme programi ve kisisel ve kariyer hedeflerini destekleyen seminer ve online egitimlerle 50 bine yakin genç kadina ulastik. Yildizlar Karmasi Programi ile de amacimiz genç kadinlarin hayallerine ulasmalarina destek vermek, baska kadinlara ilham ve umut olmalarini saglamak. Program sayesinde genç kadinlar sporda, sanatta ve toplumsal fayda alanlarinda kendilerini ifade edebilme, hayallerini gerçege dönüstürme ve kiz kardeslerine ilham olma sansi buldular. Ödül alan yildizlarimiz, hayalleri için cesaretle yola çikan, pes etmeyen ve ilham veren kahramanlarimiz olacaklar.”

“Ülkemizin geleceginin parlak yildizlari”

Ahbap Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Çagatay Öztürk ise törene yaptigi konusmada su ifadeleri kullandi: "Ahbap Dernegi olarak Kiz Kardesim Projesi’nin bir parçasi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yildizlar Karmasi Programi ile genç kadinlarin hayallerine ulasmalarini desteklemek, onlara ilham kaynagi olmak ve bu süreçte yanlarinda olmak bizim için çok degerli. Yildizlar Karmasi Programi kapsaminda ödül alan genç kadinlari yürekten kutluyorum. Her bir ödül sahibi, hayallerinin pesinden giderek sadece kendini degil, çevresindekileri de yükseltiyor. Iste bu yüzden, bu projenin bir parçasi olmak, bize her zaman için büyük bir heyecan ve mutluluk veriyor. Ödül alan tüm genç kadinlari bir kez daha gönülden tebrik ediyor, onlarin basari hikayelerinin daha da genisleyerek ülkemizin dört bir yanina yayilmasini diliyorum."

Mevcut ve yeni programlarla genç kadinlara destek sürdürülecek

Proje, yeni döneminde de Burs, Güçlenme ve Yildizlar Karmasi Programlari ile devam edecek. 2024 yili itibariyla projeye eklenen Kiz Kardesim Kampüs Programi ile de, genç kadinlarin kariyerleri yolculuklarinda desteklenmesi saglanacak. Proje, mevcut programlarina yenilerini ekleyerek genç kadinlarin hayal ettikleri kariyerlere ulasmalarini desteklemeyi sürdürecek.
Kaynak: İHA