Kirkagaç'in 'Çakal Pideli Paça' Yemegi Tescil Belgesini Aldi

Manisa’nin Kirkagaç ilçesindeki zengin mutfak kültürünün öne çikan örneklerinden olan Çakal Pideli Paça yemegi tescil belgesini aldi. Kirkagaç Kavunu ve Topalak yemeginin ardindan Çakal Pideli Paça yemegi, Kirkagaç’in 3. Cografi Tescil alan ürünü oldu.

Kirkagaç'in 'Çakal Pideli Paça' Yemegi Tescil Belgesini Aldi
Daha önce Kaymakam Murat Büyükköse döneminde Kirkagaç Kaymakamliginca Cografi Tescil Belgesi için Patent ve Marka kurumuna basvurusu yapilan yemek, patent kurumu tarafindan ’Kirkagaç Çakal Pideli Paça’ adiyla tescillendi.

Patent ve Marka Kurumu tarafindan 15 Aralik 2023 tarih ve 163 sayili bültende yayimlanan Kirkagaç Çakal Pideli Paça yemegi için üç aylik itiraz süresi sonunda herhangi bir itiraz olmadigi için, Patent Kurumu tarafindan düzenlenen Tescil Belgesi’nin Kaymakamliga teslim edildigini belirten Kirkagaç Kaymakami Zafer Oktay, “Ilçemizde faaliyet gösteren Kirkagaç Tarihi Gurme Sehri Kalkinma Dernegi tarafindan baslatilan ve yapilan çalismalarla ilçemizin zengin yemek kültürü ön plana çikarilmis ve Kirkagaç Gurme sehri olma yolunda önemli hamleler geçeklestirilmis, bu konuda büyük bir özveri ile çalisan dernegimizin baskani Cahit Uslu’ya ve onun nezdinde tüm dernek yönetimine ve AB Proje Ofis Koordinatörü Mustafa Tipirtin’a katkilarindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Daha önce de Kirkagaç Topalak yemegimiz Patent ve Marka kurumu tarafindan tescillenmisti, Kirkagaç Kavunumuz ile birlikte artik Kirkagaç’in üç adet tescil almaya hak kazanan degeri bulunuyor, ayrica Kirkagaç Kavununa Avrupa Birligi Cografi Tescil ile Kirkagaç Zeytinyagina yerel tescil için degerlendirme süreci devam ediyor, insallah kisa sürede sonuçlanir” dedi.

Kaynak: İHA