Hürmetçi Sazligi, Türkiye'nin Gözde Turizm Mekani Olacak

Kayseri’nin güney batisinda bulunan ulusal öneme sahip sulak alan, sazliklar ve islak çayirlar gibi zengin ekosistemleri barindiran Hürmetçi Sazligi’nin turizme kazandirilmasi için çalistay düzenlendi.

Hürmetçi Sazligi, Türkiye'nin Gözde Turizm Mekani Olacak
Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi tarafindan 2023 Yili Kirsal Kalkinma ve Turizm Teknik Destek Programi kapsaminda baslatilan ve Hacilar Kaymakamligi tarafindan yürütülen proje, Kapadokya Üniversitesi’nin de eylem plani ile danismanlik destegi verdigi "Hürmetçi Sazligini Turizme Kazandirma Eylem Plani" projesi çalistay toplantisi gerçeklestirildi.

Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu’nun baskanligini yaptigi toplantiya, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin, Kapadokya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan ile çesitli kurum ve kuruluslardan yetkililer katildi.

Toplantida konusan Kapadokya Üniversitesi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, “Türkiye turizmde basarili bir performans sergiliyor. 2022 yilinda turizmde dünya üçüncüsü olduk. 2024 yilinda 60 milyar dolar ve 60 milyon turist hedefimiz var. 2028 yili hedefimiz ise 100 milyar dolarlik turizm geliri elde etmektir. Bu kapsamda ulusal vizyonumuzu Hürmetçi Sazligi’na da yansitmayi hedefliyoruz. Hürmetçi Sazligi’ni turizme açmak adina 81 vilayette 81 destinasyon yapma projesinde Kayseri’de Hürmetçi Sazligi’ni da önemli bir baslik yapmak için çalisma yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA