Hemsirelik Adaylari Beyaz Üniformalarini Giydi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü’nü kazanan 1. sinif ögrencileri için “Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi.

Hemsirelik Adaylari Beyaz Üniformalarini Giydi
Saglik ordusunun yeni mensuplari olmak için egitim almaya baslayan BUÜ Saglik Bilimleri Fakültesi 1. sinif ögrencileri gerçeklestirilen tören ile beyaz üniformalarina kavustu. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu, Hemsirelik Bölümü Baskani Prof. Dr. Neriman Akansel, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

En büyük gurur günü

Törende konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, gelecek sene 50. yilini kutlamaya hazirlanan köklü bir üniversite olduklarini vurguladi. 23 arastirma üniversitesi arasinda yer aldiklarini, akreditasyon ve kalite belgesine sahip ciddi bir yüksekögretim kurumu vizyonu ile akademik çalismalar yaptiklarini belirten Prof. Dr. Irfan Kiristioglu; “Saglik Bilimleri Fakültemiz de bu anlamda son derece modern bir sistem içerisinde egitim-ögretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversite sinavini basariyla geçen ve hemsirelik bölümünü tercih eden ögrencilerimizi de bu anlamda tebrik etmek istiyorum. Anne babalara da buradan seslenmek istiyorum. Bugün sizlerin en büyük gurur günüdür. Evlatlarinizi bizlere büyük bir gururla teslim ettiniz. Onlar da egitimdeki ilk yillarini neredeyse tamamlamak üzereler ve birazdan üniformalarini giyecekler. Beyaz üniforma; sagligi, temizligi ve statüyü temsil etmektedir. Dolayisiyla bu üniformalari hayatiniz boyunca gururla tasimaniz gerekmektedir” seklinde konustu.

“Istekli ve azimli olun”

Konusmasinda genç hemsire adaylarina da seslenen Rektör Yardimcisi Kiristioglu, “Hemsire olmak zordur. Çokça özveri gerektirir. Meslege basladiniz zaman bunun ne denli dogru oldugunu çok daha iyi anlayacaksiniz. Mesleginizi yaparken kendinizi de gelistirmeye devam etmenizi tavsiye ediyorum. Sosyal hayatiniz da basarili ve üretken olmayi hedefleyin. Hastalarla en sik iletisim kuracak meslegi yapacaksiniz. Dogru iletisim sizlere her zaman kazandiracaktir. Sevgili gençler; hocalariniz olarak saglik sektörüne katkida bulunacak insanlar olmaniz için elimizden gelen destegi verecegimizi bilmenizi istiyoruz. Gelecege umutla bakmaniz gerekiyor. Istekli ve azimli olun. Ailenize, hocalariniza ve vataniniza vefa gösterin. Hepinize kolayliklar diliyorum, yolunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu ise saglik alaninda yetismis insan gücünün bir ülkenin en önemli zenginliklerinden birisi olduguna vurgu yapti. Egitimin kalitesinin sunulacak hizmetin kalitesine dogrudan hizmet edecegini aktaran Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu; “Fakültemiz saglik sektörüne nitelikli personel yetistiren, lisans düzeyinde egitim veren saygin bir yüksekögretim kurumudur. Hemsirelik bölümümüzde teorik derslerin yani sira uygulamali dersler de yer almaktadir. Teorik bilgilerin klinik alanda uygulanmasiyla derslerde yeteri kadar ögretilemeyen bazi becerilerin kazandirilmasi hedeflenmekte ve ögrencilerin gelisimine olumlu katkilar saglanmaktadir. Ögrencilerimiz, yeterli oranda saglik personeli, hemsire ve teçhizatla donatilmis, ayrica yurtiçi ve yurt disi kalite belgesine sahip Bursa Uludag Üniversitesi Hastanesi’nde uygulamaya çikmaktadir. Sevgili ögrenciler, her zaman yaninizda olacagiz. Bununla birlikte insanla çalisilan önemli bir meslek dalinda çalisacak olmaniz nedeniyle; hastayla empati ve güven iliskisi kurmaya gayret etmeniz, mesleginizi sevmeniz, yeni teknolojileri kullanma konusunda istekli olmaniz ve meslekteki diger üyelerle isbirligi içerisinde olmanizi tavsiye ediyoruz. Hepinize basarilar diliyoruz” diye konustu.

Hemsirelik Bölüm Baskani Prof. Dr. Neriman Akansel ve Hemsirelik Lisans ve Lisansüstü Mezunlari Dernegi Baskani Vahid Dalkizan’in da konusma yaptigi etkinlik, ögrencilerin sahneye davet edilmeleri ve tebrik edilmelerinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA