ETÜ'de 1. Sosyal Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu Gerçeklestirildi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliginde 1. Sosyal Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu gerçeklestirildi.

ETÜ'de 1. Sosyal Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumu Gerçeklestirildi
Sosyal bilimlerdeki güncel gelismeleri farkli disiplinler perspektifinden ele almak ve farkli üniversitelerdeki akademisyenler ile ögrencileri bir araya getirmek amaciyla Prof. Dr. Muammer Yaylali Konferans Salonunda hibrit olarak düzenlenen 1. Sosyal Bilimler Lisansüstü Ögrenci Sempozyumunun açilis programina ETÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Engin Öner, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ugur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir ve çok sayida akademisyen ile ögrenci katildi.

Programin açilisinda konusan Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Bedir, sempozyuma ilginin yogun olmasindan memnuniyet duyduklarini belirterek: “Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak ögrencilerimizin kariyer gelisimine katki sunacak çalismalar yapma gayretindeyiz. Bu üç günlük sürede ögrencilerimiz çok degerli bilgiler edinecek, ülkemizin çesitli yerlerinden gelen hocalarimizin tecrübelerinden istifade edecek ve yeni dostluklar kazanacaktir. Ayrica sempozyumun farkli bilim dallari için farkindalik olusturulmasi ve multidisipliner çalisma kültürünün gelistirilmesi bakimindan da çok kiymetli oldugunu ifade etmek istiyorum. Bizleri bu süreçte maddi ve manevi olarak yalniz birakmayan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak basta olmak üzere tüm katilimcilarimiza ve sempozyumumuzun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Türkiye genelinde 48 üniversiteden katilimin oldugu sempozyumda tarihten ekonomiye, psikolojiden felsefeye 130 bildiri sunulurken akademisyenler tarafindan farkli konularda konferanslar verildi.

Kaynak: İHA