E-Ticaret Ve Dijital Pazarlama GTB'de Konusuldu

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB), Ticaret Bakanligi tarafindan desteklenen ‘Gaziantep Ticaret Borsasi Gida Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsaminda, gida sektöründe faaliyet gösteren üye isletmelerine yönelik “E-Ticaret ve Dijital Pazarlama" egitimi düzenledi.

E-Ticaret Ve Dijital Pazarlama GTB'de Konusuldu
Egitimde katilimcilara; e-ticaretin avantajlari, hazirlik asamalari, teknik altyapi için gerekli materyaller, operasyon ve pazarlama süreçleri ile e-ticaret hukuku hakkinda bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsasi gida sektöründe istigal eden üye isletmelerinin e-ticaret ve dijital pazarlama kanallarindan daha fazla faydalanarak, küresel pazarlarda daha aktif rol almalari için “E-Ticaret ve Dijital Pazarlama" egitimi gerçeklestirdi.

Egitim programinin açilisinda konusan Uzman Egitmen Ersan Ertürk; e-ticaretin, internet üzerinden ürün ve hizmet alisverisi yapilmasini saglayan yaygin bir ticaret modeli oldugunu ifade ederek, tüketicilerin her an her yerden istedikleri ürünleri kolayca bulup satin alabilmelerine imkan saglayan bu modelin isletmelerin kendi ürün ve hizmetlerini de genis bir kitleye ulastirabilmelerine imkân sundugunu söyledi.



Alisveriste zaman ve mekân sinirlamalarini ortadan kaldiran e-ticaretin satis ve karliligi arttirdigina vurgu yapan Ertürk, bu durumun isletmelerin müsteri memnuniyeti saglayarak, müsteri sadakati olusturmalarini kolaylastirdigini dile getirdi.

Dijital pazarlamanin ise internet ve diger dijital kanallar araciligiyla marka bilinirligini ve satislari artirmayi amaçlayan yeni çag pazarlama faaliyetleri oldugunu belirten Ertürk, “Dijital pazarlama yönetiminde sosyal medya, arama motoru optimizasyonu, e-mail pazarlama, içerik pazarlama gibi çesitli dijital kanallar kullanilarak tüketicilere ulasilmakta ve marka iletisimi güçlendirilmekte” dedi.

E-ticaret ve dijital pazarlamanin, geleneksel pazarlama yöntemleri ile kiyaslandiginda daha ekonomik, etkili ve ölçülebilir sonuçlar sagladigina isaret eden Ertürk, isletmelerin dijital dünyaya ayak uydurarak online platformlarda varlik göstermesi ve tüketicilerin beklentilerini karsilayacak stratejiler gelistirmesinin günümüzde basarili olmanin kaçinilmaz gerekliligi oldugunu sözlerine ekledi.

Egitmen Ertürk, yaklasik 4 saat süren egitimde katilimcilara, E-ticaret Altyapilarinin Seçimi, Pratik Örnekler ve Arti - Eksileriyle Tüm Alternatif Satis Modelleri, Açik Pazar Entegrasyonlari & Haritalama ve Fiyatlama, E-ticarette Kullanilan Temel Performans Araçlari, Hukuki Zorunluluklar, Global E-ticaret Pazarinin Sundugu Firsatlar ve Tehlikeler, Kargo Entegrasyonlari, E-ticaret Süreçlerinde Kullanilan Dönüsüm Odakli Dijital Pazarlama Kampanyalari ile Omni-channel & Çok Kanalli Pazarlama gibi çesitli konularda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA