Diyarbakir'da Temizlik Kampanyasi Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Serra Bucak ve Dogan Hatun, temizlik ekipleriyle birlikte Baglar ilçesi Dörtyol mevkiinde temizlik kampanyasinin startini verdi.

Diyarbakir'da Temizlik Kampanyasi Basladi
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi ekipleri, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, sehirlerarasi otobüs terminali, ilçe otogari, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizligi için temizlik kampanyasi baslatti. Baglar ilçesi Dörtyol semtinde starti verilen kampanya çalismasina Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Es Baskani Serra Bucak ve Dogan Hatun, Baglar Belediyesi Baskani Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Yenisehir Belediye Baskani Safiye Akdag ve Mehmet Ergün katildi.

Baskanlar, temizlik araçlari ve temizlik personeli ile birlikte cadde ve kaldirimlari köpüklü su ile yikadi. Vatandaslar çalisma sirasinda baskanlara yogun ilgi göstererek alkislarla destek verdi.

"Daha temiz bir Diyarbakir için çalisacagiz"

Kampanyaya iliskin açiklama yapan Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Serra Bucak, Baglar, Yenisehir, Sur ve Kayapinar belediyeleriyle birlikte kentin 136 noktasi için temizlik çalismasi ve kampanyasini baslattiklarini belirterek, “Bugün kampanyanin startini, büyüksehir, Baglar ve Yenisehir Belediye baskanlari, halkimiz ve temizlik ekiplerimizle birlikte Baglar Dörtyol’dan veriyoruz. Çalismamizda caddelerimiz, kimyevi olmayan yikama yöntemiyle temizlenecek. Bugünden itibaren daha temiz bir Diyarbakir ve daha temiz bir Baglar için kampanyamizi sürdürecegiz. Kentin temizligi için çöplerimizi konteynerlere ve çöp kutularina atalim ve kentimizi temiz tutalim. Yolumuz açik olsun” dedi.



Baglar’da caddeler temizlendi

Temizlik personeli ekipler halinde gece boyunca Baglar ilçesindeki Nuket Coskun, Fatih ve Görsel caddelerini köpüklü su ile yikayarak temizledi.
Kaynak: İHA