Bizim Yag Ve Superfresh'ten Herkes Için Erisilebilir Mutfak Deneyimi

Türkiye’nin taze dondurulmus gida ve yag pazarinin lider sirketi Kerevitas çatisi altinda faaliyet gösteren Bizim Yag ve SuperFresh herkes için erisilebilir markalar olma hedefiyle yeni bir is birligine adim atti. Bizim Yag’in en sevilen tarifleri ve SuperFresh’in ürün içerikleri ile pisirme yöntemleri BlindLook uygulamasi üzerinden görme engellilerin erisimine sunuldu.

Bizim Yag Ve Superfresh'ten Herkes Için Erisilebilir Mutfak Deneyimi
Türkiye’nin taze dondurulmus gida ve yag pazarinin lider sirketi Kerevitas markalarindan Bizim Yag ve SuperFresh, görme engelli bireyler için yapay zeka destekli çözümler üreten BlindLook ile yeni bir is birligine basladi.

Bu is birligi kapsaminda Bizim Yag’in YouTube’da yaklasik 600 bin aboneye sahip olan “Hamur Bizim Isimiz” kanalindaki en çok izlenen tariflerinin yani sira SuperFresh ürünlerine iliskin içerikler ve pisirme yöntemleri de, BlindLook uygulamasi üzerinden görme engelli kullanicilarin erisimine açildi. Hayata geçirilen bu is birligi sayesinde yapay zeka ve ses odakli teknolojiler kullanilarak görme engelli bireylerin yemek yapma deneyimini kolaylastirmak amaçlandi. Bizim Yag ve SuperFresh kapsayicilik konusunda attigi öncü adimlarla BlindLook tarafindan görme engelliler için yenilikçi ve erisilebilir uygulamalar gelistiren markalara verilen “EyeBrand” (Görme Engelliler Için Marka) ünvanini kendi kategorilerinde ilk markalar olarak almaya hak kazandi.

“Superfresh ve Bizim Yag ürünlerini herkes için erisilebilir kilmayi hedefliyoruz.”

Kerevitas CMO’su Gülizar Öcal, kapsayicilik ve erisilebilirlik hedefiyle yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade ederek “Türkiye’nin lider dondurulmus gida ve yag sirketi olarak, kapsayicilikta da öncü olmayi hedefliyoruz. Bu kapsamda SuperFresh ile 7.5 milyon, Bizim Yag ile 11 milyon olmak üzere yilda toplamda 18.5 milyon haneye ulasan Kerevitas markalarinin mutfaklara kattigi lezzet ve pratikligin herkes için erisilebilir olmasina önem veriyoruz. BlindLook ile basladigimiz yeni is birligi ile kendi kategorilerinde lider olan markalarimiz Bizim Yag ve SuperFresh’in tarif ve içeriklerini yapay zeka ve teknoloji sayesinde görme engelli tüketicilerimizin erisimine açtik. Bu uygulamayla kendi kategorilerinde ilk olarak EyeBrand” (Görme Engelliler Için Marka) ünvanini alan markalarimizin diger kurumlara da ilham olmasini diliyorum” dedi.



“Erisilebilirlik ve kapsayicilik, hayatin her alaninda öncelikli olmali”

BlindLook kurucu ortagi Sadriye Görece de “BlindLook olarak, erisilebilirligin ve kapsayiciligin, hayatin her alaninda öncelikli olmasi gerektigine inaniyoruz. Bu anlayis dogrultusunda ürün ve hizmetlerini teknolojimizle kapsayici hale getiren markalari EyeBrand agimiza dahil ediyoruz. Kerevitas’in lider markalari Bizim Yag ve SuperFresh’in de bu sorumluluk anlayisiyla bizlere destek olmasi ve EyeBrand agimiza dahil olmasi mutluluk verici. Esit ve özgür dünya hayalimizi gerçeklestirme yolunda bizimle birlikte yürüdügü için Kerevitas ve markalarina çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA