Alanya Semalari Yamaç Parasütleriyle Renklendi

Antalya’nin Alanya ilçesinde 30 ayri ülkeden 82 sporcunun katilimiyla Yamaç Parasütü Dünya Hedef Sampiyonasi 1. Etabi basladi.

Alanya Semalari Yamaç Parasütleriyle Renklendi
Antalya’nin Alanya ilçesinde Yamaç Parasütü Dünya Hedef Sampiyonasi 1. Etabi’nin ilk günü basladi.

Hidrellez Mevkii’ndeki Yassitepe’den atlayis yapan sporcular kumda belirlenen noktaya basarili bir atlayis yapmaya çalisacak. Ilk defa 30 ayri ülkeden 82 sporcunun katilimiyla gerçeklestirilen yarisma 28 Nisan Pazar günü sona erecek.

"Ilk defa 30 ayri ülkeden 82 sporcu sampiyonada yarisiyor"

Yarisma Organizatörü Ergün Ulu, basin mensuplarina yaptigi açiklamada Dünya Hedef Sampiyonasi’nin bu yil 5. kez düzenlendigini ifade etti.

Ulu, "Dünya Sampiyonasi’nin ilk ayagini burada gerçeklestiriyoruz. 2019 yilinda basladigimiz yarisin bu yil 5.’sini düzenliyoruz. Ilk defa 30 ayri ülkeden 82 sporcu sampiyonada yarisiyor. Bugün çok güzel bir hava var. Yarislar yarin yapilacak. Pazar günü de kapanis seremonisi olacak. Insallah kazasiz belasiz bir yarisma süreci geçiririz" diye konustu.



"Alanya’daki ortamdan çok memnunum"

Yarisma hakkindaki düsüncelerini aktaran Polonyali sporcu Marketa Tomaskova, Alanya’daki yaris ortamindan çok memnun oldugunu belirterek, "Alanya’ya 5 senedir üst üste geliyorum. Alanya’yi çok seviyorum. Önümüzdeki senelerde de Alanya’ya gelmek istiyorum. Buradaki ortamdan çok memnunum. Birinci tur yapildi buradaki hava sartlarindan memnunum. Her sey su an dört dörtlük gidiyor. 25 senedir bu sporu yapiyorum" dedi.

Kaynak: İHA