2024 YÖKAK Uluslararasi Kalite Güvencesi Ve Akreditasyon Konferansi Basladi

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan düzenlenen ‘2024 YÖKAK Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi basladi.

2024 YÖKAK Uluslararasi Kalite Güvencesi Ve Akreditasyon Konferansi Basladi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in katilimlariyla Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen konferansa NEVÜ’yü temsilen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mutluhan Akin, Kalite Ofisi yardimcilari Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat katildi.

Konferansin açilis töreninde konusan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, evrensel düzeyde gelecege yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yüksekögretim sistemi kurmayi hedeflediklerini belirterek; uluslararasilasma ve kalite çerçevesinde üniversitelerin uluslararasi görünürlüklerini artirmak, uluslararasi siralamalardaki üniversite sayisini yükseltmek, akademisyenlerin yer aldigi uluslararasi projelerle nitelikli ve etki degeri yüksek yayinlarin sayisini çogaltmayi amaçladiklarini ifade etti.

Mevcut istatistiklere göre Türkiye’deki üniversitelerin 73’ünün kurumsal akreditasyona sahip oldugunu belirten Özvar, 2027’ye kadar üniversitelerin tamamina yakininin akreditasyon sürecini tamamlamasini beklediklerini söyledi.



Ana temasi ’Yüksekögretimde Kalitenin Iyilestirilmesi’ olarak belirlenen ve yüksekögretimde kalite güvencesi alanindaki bilimsel gelismeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farkli bakis açilarini bir araya getirmeyi amaçlayan konferans çerçevesinde; ’Kalite Güvencesi Uygulamalari ve Sorunlari’, ’Kalite Güvencesinin Etkileri’, ’Kalite Güvencesinde Iyi Uygulama Örnekleri’ ve ’Kalite Güvencesinin Gelecegi’ ana basliklarinda oturumlar düzenlenecek. 25-26 Nisan tarihleri boyunca 16 farkli oturumda bildiri ve sunumlarin gerçeklestirilecegi konferansta; uluslararasi ve ulusal düzeyde kalite güvencesi ajanslari, akreditasyon kuruluslari ve yüksekögretim kurumlari gibi paydaslar bir araya gelecek.
Kaynak: İHA