'Sahte Polis' 300 Bin TL Dolandirdi, Gerçek Polisten Kaçamadi

Samsun’da telefonla aradigi kisiye kendisini ‘polis-savci’ olarak tanitan ve 300 bin TL degerindeki altin ve parayi alip kaçan dolandirici, gerçek polis tarafindan enselendi.

'Sahte Polis' 300 Bin TL Dolandirdi, Gerçek Polisten Kaçamadi
17 Nisan Çarsamba günü Ilkadim ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde meydana gelen olayda müsteki H.I.K., telefon üzerinden kendisini polis-savci olarak tanitan sahsin “Kimlik bilgileriniz suçta kullanildi, süphelilere operasyon yapacagiz” seklinde söylemlerine inandi ve ikametine gelen sahsa 300 bin TL degerindeki altin ve parasini elden teslim etti. Daha sonra dolandirildigini anlayan H.I.K., polise sikayette bulundu. Ihbar üzerine harekete geçen Samsun polisi, 300 bin TL’lik dolandirici süphelisi S.A.’yi(28) Ilkadim ilçesinde yakaladi. Sahsin üst aramasinda 9 adet bilezik, 14 adet yüzük, 9 adet kolye ucu, 7 adet küpe, 4 adet bileklik, 27 adet saat, bin 175 Türk Lirasi ve 195 Arabistan Riyali ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince gözaltina alinan S.A. hakkinda “nitelikli dolandiricilik” suçundan sorusturmaya baslatildi.
Kaynak: İHA