Milli Savunma Bakani Güler Açiklamasi 'Sizler Gelecegimizin Güvencesisiniz'

Sehitler ve gazilerin çocuklariyla bir araya gelen Milli Savunma Bakani Yasar Güler, “Sizler gelecegimizin güvencesisiniz” dedi.

Millî Savunma Bakani Yasar Güler, sehitlerin ve gazilerin çocuklari ile Millî Savunma Bakanliginda bir araya geldi. Onlarla yakindan ilgilenen, okul hayatlariyla ilgili sorular soran Bakan Yasar Güler daha sonra Türkiye Millet Meclisi’nin açilisi ve Cumhuriyet’in kurulusuna iliskin sorular sordu. Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu’nun da yer aldigi kabulde Bakan Yasar Güler sunlari söyledi:

“Siz kiymetli evlatlarimizi, bu anlamli gün münasebetiyle Bakanligimizda agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan bir asir önce ülkemizin bir kismi isgal edilmisti. Ama kahraman atalarimiz, bu zor zamanlarda Millî Mücadele’yi baslatti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu. Iste sizler için özel bir gün olan 23 Nisan, ayni zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de açildigi gündür. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarimiz, Meclis vasitasiyla yürüttükleri Millî Mücadele sayesinde, vatanimizi isgalden kurtarip Cumhuriyetimizi kurdular”.

“Kendinizi en iyi sekilde yetistirmelisiniz”

Bugün Türkiye’de özgürce yasiyorsak bunda en büyük payin aziz sehit ve gazilerimize ait oldugunu belirten Güler, ”Bizler de onlarin emaneti olan aziz vatanimizi korumak ve kollamak için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Sizler de geçmisi zaferlerle dolu sanli tarihimizi çok iyi bilmeli, ileride ülkemize hizmet edebilmek için kendinizi en iyi sekilde yetistirmelisiniz. Çünkü sizler, tarihte oldugu gibi bugün de vatan topraklarini korumak ve savunmak için cesaretle ve fedakârca görevini yaparken sehit ve gazi olan kahramanlarimizin evlatlarisiniz” dedi.

“Sizler gelecegimizin güvencesisiniz”

Çocuklarin gelecegin güvencesi oldugunu vurgulayan Güler, “Sehit ve gazilerimizin en kutsal emaneti ve canimizdan bir parça olan sizleri çok seviyoruz. Kocaman yüreginizle, bugünün çocuklari yarinin büyükleri olarak; gelecegimizin teminati, asil milletimizin en güzide bireylerisiniz. Devletimiz, siz degerli çocuklarimiza daha iyi bir gelecek hazirlamak, iyi sartlarda egitim almanizi saglamak için tüm imkânlarini seferber ediyor. Çünkü sizler, gelecegimizin güvencesi, yasama sevincimizsiniz. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, sanli tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armagan eden aziz sehitlerimizi minnet ve rahmetle; kahraman gazilerimizi sükranla aniyor, siz degerli evlatlarimiza saglik, basari ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA