Kirklareli'nde Geç Osmanli Dönemine Ait Tarihi Bina Alevlere Teslim Oldu

Kirklareli’nde Geç Osmanli dönemine ait tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle çikan yangin itfaiye ekiplerince kontrol altina alindi.

Kirklareli'nde Geç Osmanli Dönemine Ait Tarihi Bina Alevlere Teslim Oldu
Alinan bilgiye göre, Karakas Mahallesi Karakasbey Caddesinde kafe olarak kullanilan Geç Osmanli dönemine ait 2 katli tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Kisa sürede büyüyen yangina itfaiye, AFAD, TOMA müdahale etti.

Ekiplerin müdahalesi ile yangin kontrol altina alindi.

Vali Birol Ekici, Belediye Baskani Derya Bulut bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Belediye Baskani Bulut yaptigi açiklamada yanginda anina müdahale ettiklerini söyledi.



Bulut devaminda, “Yaklasik 5, 6 dakikalik telefon trafigi ve itfaiye araçlarimizin buraya ulasmasiyla yangina 7, 8 dakikalik bir sürede müdahale edilmeye baslaniyor. Tarihi bir bina gördügünüz üzere tescilli bir bina, restoran olarak kullanilan bir bina. Yandaki ek binada yanginin ilk çiktigi tespit ediliyor. Tabi arkadaslar çalismalarini yapiyorlar ama muhtemelen oradaki bilgisayar odasindan teknik bir arizdan çiktigi tahmin ediliyor yanginin, kesin sonuç rapordan sonra belli olacak. Hepimizi sevindiren unsur çok sükür can kaybimiz yok sadece maddi hasar seklinde yansidi" dedi.

Kirklareli halkina geçmis olsun temennisinde bulunan Bulut yangin söndürüldügünü tamamen kontrol altinda alindigini ve suanda sogutma çalismalari devam ettigini anlatti.
Kaynak: İHA