Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Kullanilan IHA'lar Çocuklarin Oynadigi Oyuncak Drona Benziyordu'

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan, Israil’in Iran’a saldirisina yönelik, "Dün gece Isfahan’da yasananlar bir saldiri degildi. Kullanilan insansiz hava araçlari ülkemizde çocuklarin oynadigi 2 veya 3 oyuncak mini drona benziyordu" dedi.

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Kullanilan IHA'lar Çocuklarin Oynadigi Oyuncak Drona Benziyordu'
Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil dün Isfahan Havalimani ve Iran Ordusuna ait Sikari 8’inci Ana Jet Hava Üssü’ne IHA’larla gerçeklestirdigi saldiriya iliskin New York’ta ABD merkezli NBC News kanalina röportaj verdi. Iran’in bölgede savas ve gerginlik istemedigini belirten Bakan Abdullahiyan, Iran’in 13 Nisan’da Israil’e yönelik saldirisinin sadece 1 Nisan’daki konsolosluk saldirisina misilleme olarak gerçeklestirildigini hatirlatti. Abdullahiyan, "Operasyonun ardindan ABD’ye mesaj göndererek Israil’e yönelik saldiriyi devam ettirme niyetimizin olmadigini bildirdik. Elbette ABD’yi Israil’i kontrol altinda tutmasi ve savasi bölgeye yaymamasi konusunda uyardik. Çünkü bu (Israil Basbakani Binyamin) Netahyahu’nun kendi varligini devam ettirmek adina izledigi bir yol" ifadelerini kullandi.

"Önceki saldiridan daha yikici ve güçlü bir karsilik veririz"

Iran’in Israil’e yeniden bir karsilik verip vermeyecegi konusuna deginen Abdullahiyan, "Israil, Iran’a karsi yeni bir macera arayisina girerse önceki saldiridan daha yikici ve güçlü bir karsilik veririz" dedi.

Abdullahiyan Israil’e yönelik 13 Nisan’daki "Gerçek Vaat" Operasyonunun sinirli ve orantili gerçeklestirildigini, Israil’e ait sadece 2 askeri üssün hedef alindigi ve bu üslerin Sam’da Iran konsolosluguna yönelik saldirida kullanildigini söyledi.



"Dronlar ile Israil arasinda bir baglanti oldugu netlesmis degil"

Abdullahiyan, "Israil yeni bir maceraya atilmazsa biz de bir sey yapmayiz. Elbette dün gece ABD basini Siyonist rejimin Isfahan’da bir hava üssünü hedef aldigi sekline haberler yayinladi. Hayir bu bir saldiri degildi, büyük ihtimalle Isfahan içinden havalanan ve görüntü alarak casusluk yapmaya çalisan bazi mini dronlarin hava savunma sistemimiz tarafindan düsürülmesiydi. Bizim için söz konusu dronlar ile Siyonist Israil rejimi arasinda bir baglanti oldugu netlesmis degil. Elbette Israil rejimi bize karsi bir maceraya atilmak isterse ona daha sert ve yikici bir cevap veririz" ifadelerini kullandi.

"Isfahan’da yasananlar, mini dronlarin sinirli bir alanda havalanmasi ve hemen imha edilmesi"

Abdullahiyan, "Dün gece Isfahan’da yasananlar sadece 2 veya 3 adet mini dronun sinirli bir alanda havalanmasi ve hizli bir sekilde hava savunma sistemi tarafindan imha edilmesidir. Gerçeklestirilen bu eylemin sorumlulugunu ise hiç kimse üstlenmedi. Israil’in bu eylemi gerçeklestigi yönünde ortaya atilan iddialari inceliyoruz. Medyanin ve bizim elimizde konuya iliskin var olan bilgiler ve iddialar kesin ve net degil. Siyonist Israil rejimi bir algi olusturmaya çalisiyor olabilir. Eger Israil rejimi benim ülkemi hedef alacak bir eylemde bulunur ve bu bizim için kesin bilgi olursa Israil’e onu pisman edecek agir karsilik vermeye haziriz" seklinde konustu.

Abdullahiyan Isfahan’da askeri hava üssüne yönelik bir saldirinin gerçeklestirilmedigi vurgulayarak, "Dün gece Isfahan’da yasananlar bir saldiri degildi. Kullanilan IHA’lar ülkemizde çocuklarin oynadigi 2 veya 3 oyuncak mini drona benziyordu. Bu eylemin Iran’a baska bir ülke tarafindan önceden bildirilmesini gerektirecek bir önemi de yoktur" dedi.

Kaynak: İHA