Baskan Akin Açiklamasi Yigit Balikesir, Istiklal Madalyasi'ni Alacak

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nde yeni dönemin ilk Meclis toplantisi gerçeklestirildi. Büyüksehir Belediyesi Meclisi’ne 5 yil boyunca liderlik edecek olan Baskan Ahmet Akin, milletvekilligi döneminden bu yana mücadele verdigi ‘Istiklal Madalyasi’ni, meclis üyelerinin de destekleriyle ‘Yigit Balikesir’e kazandiracaklarini ifade etti.

Baskan Akin Açiklamasi Yigit Balikesir, Istiklal Madalyasi'ni Alacak
Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’nin ardindan Baskan Ahmet Akin’in baskanliginda ilk Meclis toplantisini gerçeklestirdi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan dönemin ilk toplantisi; birlik, beraberlik vurgusu ile yapildi. Baskan Ahmet Akin, 5 yil boyunca liderlik edecegi meclisin açilis konusmasini yapti.

‘Balikesir, 31 Mart’ta tarih yazdi’

31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’nde Balikesirliler’in iradesiyle olusan Büyüksehir Belediye Meclisi’nin hayirli, ugurlu olmasini dileyerek konusmasina baslayan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin, “Geride biraktigimiz seçimlerde Balikesir’imizde bir tarih yeniden yazilmistir. Cumhuriyet Halk Partimiz, 75 yil sonra hemsehrilerimizin tercihleriyle Balikesir’imizi yönetmeye baslamistir. Meclisimizde çogunlugu bize emanet eden bütün hemsehrilerime sükranlarimi, sevgilerimi, saygilarimi sunuyorum. Yeni dönemimize baslarken ülkemizin kurtulus ve kurulus mücadelesinin kahramani bu gün bu mecliste bulunma olanagini bizlere taniyan bagimsizligimiz ve özgürlügümüz ugruna kendi canini ortaya koyan basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve tüm gazilerimize de sükranlarimi sunuyorum. Degerli meclis üyelerimize, görevlerinde içtenlikle basarilar diliyorum” diye konustu.

‘Tarihimize yakisir sekilde yönetecegiz’

Balikesir’in gelecegi için hep birlikte çalisacaklarini vurgulayan Baskan Ahmet Akin, “Meclisimizde 5 yil boyunca sehrimizin gelecegini belirleyecek önemli kararlari hep birlikte alacagiz. Bu da bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. 15 Mayis’ta, Izmir’in isgali sonrasi 16 Mayis’ta direnisi örgütleyerek Kuvayi Milliye atesini yakan bir sehrin evlatlariyiz. Balikesir’imiz tarih boyunca birçok zorluga gögüs germis, her daim dimdik ayakta kalmayi basarmis bir sehirdir. Bizler de bu sehrimizi, bu geçmise yakisir sekilde yönetecegiz” dedi.

‘Engelleri hep birlikte asacagiz’

Mecliste olusturacaklari; birlik ve beraberlik ortaminda Kuvayi Milliye’nin bassehri Balikesir’e yakisir bir 5 yil geçirilecegini söyleyen Baskan Ahmet Akin, “Milletvekilligim döneminde, Balikesir’e kazandirmak için gerçek anlamda mücadele verdigim ‘Istiklal Madalyasi’ için simdi bu Meclis çatisi altinda omuz omuza tekrar beraber olacagiz. Meclisimiz ile birlikte ‘Yigit Balikesir’imizin hak ettigi ‘Istiklal Madalyasi’ni almak için bugünden itibaren çalismaya basliyoruz. Her bir meclis üyemizin saglayacagi katki ile Balikesir’imizi hak ettigi yere ulastirmak için her sorunun üstesinden hep birlikte ayrimsiz bir sekilde gelecegiz ve her engeli hep birlikte asacagiz” dedi.

‘Tek pusulamiz adalet’

Toplumun en temel tasi olan adaletin Balikesir’i yönetirken tek pusulasi olacagini ifade eden Baskan Ahmet Akin, “Balikesir’imizin bize verdigi bu kutsal görevi yerine getirirken belediye hizmetlerimizin herkes için esit ve tarafsiz bir sekilde verilmesine büyük önem gösterecegiz. Herkesin hakkini ve hukukunu koruyarak Balikesir’i, adaletli bir sehir haline getirecegiz. Balikesir’imiz için yapacaklari çalismalarda tüm meclis üyesi arkadaslarima yürekten basarilar diliyorum. Hepinize ayri ayri saygilarimi sunuyor ve tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Seçimler yapildi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde Meclis Birinci Baskan Vekilligi’ne, 59 oyla Bandirma Belediye Baskani ve CHP Büyüksehir Meclis Üyesi Dursun Mirza, Ikinci Baskan Vekilligi’ne, 58 oyla Gönen Belediye Baskani ve CHP Meclis Üyesi Ibrahim Palaz seçildi.

Asil Divan Kâtip Üyeligi’ne; CHP Meclis Üyeleri; Askibirce Uzkurt ile Canset Sevim, Yedek Divan Kâtip Üyeligi’ne CHP Meclis Üyeleri; Akin Ertürk ile Faruk Akkoca seçildi.

Encümen Üyeleri: CHP’den; Ferit Gündogdu, Murat Karakoyun, Kemal Aydemir, Volkan Altinöz, Sevinç Baykan Özden seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu: CHP’den; Oktay Erbalaban, Vedat Erkoyuncu, Zafer Abdi Gökçen, Cavit Cebeci ile AK Parti’den Mehmet Birol Sahin ve Feyzullah Uygur seçildi.

Imar ve Bayindirlik Komisyonu: CHP’den; Serafettin Engüdar, Nevin Sayman, Ferit Gündogdu, Askibirce Uzkurt, Cihan Berk Umay ile AK Parti’den Yasin Sagay ve Adil Kandemir seçildi.

Çevre ve Saglik Komisyonu: CHP’den; Sahin Alagas, Burhan Ast, Aydin Cihan, Kemal Kaya Öztoprak, Yasar Saglam ile AK Parti’den Mustafa Korkmaz ve Nevzat Sayin seçildi.

Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: CHP’den; Akin Ertürk, Ersin Uras, Ahmet Karagözoglu, Yasar Saglam, Canset Sevim ile AK Parti’den Ismet Ilker Avci ve Esref Uslu seçildi.

Ulasim Komisyonu: CHP’den; Dogan Ceylan, Ahmet Uysal, Erman Sanlier, Cemal Aksoy, Çagdas Canbay ile AK Parti’den Esat Sik ve Mehmet Dogan seçildi.

Tarife Komisyonu: CHP’den; Fatih Barlin, Emir Arcan, Zühal Hasanogullari, Samet Yenice, Erol Temel ile AK Parti’den Ahmet Önder ve Esref Uslu seçildi.

Aile Kadin ve Çocuk Komisyonu: CHP’den; Burcu Özer, Türkan Akdag Öztürk, Aslihan Biçki, Sevinç Baykan Özden, Canset Sevim ile AK Parti’den Meral Cengiz ve Tuncay Sali seçildi.

Turizm ve Tanitim Komisyonu: CHP’den; Cemal Aksoy, Bürhanettin Agabeyoglu, Erdal Can Özkoca, Merih Arslan, Akin Ertürk ile AK Parti’den Ekrem Umutlu ve Ilker Avcu seçildi.

Temel Haklar ve Hukuk Komisyonu: CHP’den; Ali Bozoglu, Burcu Özer, Merih Arslan, Erdal Can Özkoca, Erman Pazarbasi ile AK Parti’den Servet Biyik ve Veysel Said Ertunç seçildi.

Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla Iliskiler Komisyonu: CHP’den; Emir Arcan Ismail Özdemir, Akin Ertürk, Ozan Ibrahim Tüm, Ali Bozoglu ile AK Parti’den Ismail Sayin ve Tuncay Sali seçildi.

Belediye Varliklari Degerlendirme Komisyonu: CHP’den; Ozan Ibrahim Tüm, Dogan Ceylan, Volkan Altinöz, Murat Karakoyun, Kemal Aydemir ile AK Parti’den Muhammed Zahid Bayram ve Abdullah Çolak seçildi.

Kent Estetigi Komisyonu: CHP’den; Kemal Kaya Öztoprak, Ahmet Uysal, Ersin Uras, Zafer Abdi Gökçen, Sahin Alagas ile AK Parti’den Ahmet Ergit ve Tufan Gürlek seçildi.

Dogal Afet, Deprem ve Kentsel Dönüsüm Komisyonu: CHP’den; Nevin Sayman, Cihan Berk Umay, Serafettin Engüdar, Çagdas Canbay, Mesut Nail Akin ile AK Parti’den Cüneyt Akkus ve Muhammed Zahid Bayram seçildi.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi 2023 Yili Faaliyet Raporu da meclis üyelerinin; 29 kabul, 61 ret oyuyla oy çokluguyla reddedildi.
Kaynak: İHA