Balikesir'de 70 Kisiye Törenle Bahçivanlik Belgesi Verildi

Burhaniye ilçesinde, Balikesir Çiftçi Egitim Merkezinde (BAÇEM) düzenlenen bir haftalik 4.Uygulamali Bahçivanlik Kursu tamamlanirken, kursiyerlere törenle belgeleri verildi. Düzenlenen törende yurdun degisik yerlerinden gelen 70 kursiyer belge aldi.

Balikesir'de 70 Kisiye Törenle Bahçivanlik Belgesi Verildi
Ilçenin Börezli Köyünde bulunan Balikesir Çiftçi Egitim Merkezi (BAÇEM) 4.Uygulamali Bahçivanlik Kursuna ev sahipligi yapti. Kursa, yurdun degisik yerlerinden 70 kisi katildi.

Bir haftalik kursu tamamlayan vatandaslara törenle katilim belgeleri verildi.

Belge alan vatandaslar, kursun çok faydali oldugunu anlatirken, BAÇEM Müdürü Nazim Tanrikulu da, kurslardan bu güne kadar bin 200 vatandasin belge aldigini söyledi.

Istanbul’dan gelen Hilmi Ay, “ BAÇEM’in düzenlemis oldugu bir haftalik Bahçivanlik Kursuna istirak ettik. Çogunlugunu kadinlardan olusan bir gruptu. Bu grup burada çok güzel egitimler aldi. Hocalarimiz bize çok mükemmel egitimler verdi. Parayla satin alinamayacak egitimi bedavaya aldik. Bu kursun sonunda edindigimiz bilgileri uygulamaya geçirmek çogumuzun büyük bir arzusu” diye konustu.

Funda Tomurcu Erdogan da, “Ben BAÇEM’e daha öncede gelmistim. Ama, daha çok gelmek istedim. Buraya gelen tekrar tekrar gelmek istiyor. Çok güzel seyler ögrendigimize inaniyorum. Çok faydali. Hocalarimiz harika. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Meryem Akdeniz ise, “BAÇEM’i arkadaslarimdan duydum. Yani onlarin vesilesiyle geldim. Bahçemde bungalov ev yapip bahçesinde bir seyler yetistirmek istiyorum. Hedefimize ulasmak için buradayim. Insallah, ulasirim” dedi.

Halime Yamaç da, “Ben çiçekçi olmaya karar verdim. 6 aydan beri bu kursu bekliyorum. Hocalarimizin verdigi bilgiler gerçekten çok faydali. Herkesin gelmesini tavsiye ederim” diye konustu.

BAÇEM Müdürü Nazm Tanrikulu ise, “Bu kursla birlikte bin 200’ün üzerinde sertifikali kursiyerimiz oldu. Türkiye’nin farkli yerlerinden, hatta yurt disindan farkli ülkelerden kursiyerleri mezun mezun ederek sehirlerine ve yapmak istedikleri isyerlerine ugurluyoruz. Bütün katilan kursiyerlerle, bu konuda bizi destekleyen, önümüzü açan Balikesir Büyüksehir Belediye baskaniz sayin Ahmet Akin’a çok tesekkür ediyorum. Gelecek dönemde biz Aromaterapi Festivali gibi festivallere hazirlik yapacagiz. Bizi takip etmeye devam edin” dedi.

Kaynak: İHA