Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Istanbul'da 14 Tane Konutu Tedbir Amaçli Bosalttik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki; Istanbul’daki toprak kaymasina iliskin “14 tane konutu tedbir amaçli bosalttik. Magdur vatandaslar suan yerlestirdiler ama zaman içerisinde barinma ihtiyacini karsilayacak sekilde adimlarimizi atiyoruz” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Istanbul'da 14 Tane Konutu Tedbir Amaçli Bosalttik'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, 31 Mart’taki mahalli idareler seçimlerinde yeniden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani olarak seçilen Memduh Büyükkiliç’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem bölgesi oldugunu söyleyerek, her tarafta her an bir deprem olabilecegini belirtti.

Belediyelerin kentsel dönüsüme agirlik vermesi gerektigini kaydeden Özhaseki, “Görevim icabi durmadan ifade etmeye çalisiyorum. Türkiye bir deprem ülkesi. Bu gerçegi bilelim ve ona göre hareket edelim. Bilim adamlarina göre suanda kirilmamis 500’e yakin fay hatti var. Ülkenin her bir kösesi kendini emin görüp “Bizim burada bir sey olmaz, zaten baktigimiz haritalarda burasi 2. ve 3. bölge gözüküyor” gibi bir hayale kapilmasin. Her tarafta her an bir deprem olabilir. Bu gerçekligi bilerek hareket edelim. Suan için ne yapiyorsak bu gerçeklige uygun sekilde yapacagiz. Evlerimizi ve is yerlerimizi depreme dayanikli yapacagiz. Geçmiste kalan konutlarimizi ve isyerlerimizi yenileyebilmek için kentsel dönüsüm projelerimizi durmadan açikliyoruz. Seçimler bitti, belediye baskani arkadaslar göreve basliyorlar. Benim onlardan ricam sehirlerine depreme hazirlayacak sekilde, sehirlerinin depreme dayaniksiz bölgelerinde hazirliklar yapsinlar ve gelsinler, kapi sonuna kadar açik. Hangi parti olursa olsun. A’dan Z’ye akliniza gelen bütün partiler gelsin, kentsel dönüsüm yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Çünkü deprem geldiginde evlerimizi ve isyerlerimizi yiktiginda kimseye cinsiyet sormuyor. Hangi mezheptensin diye sormuyor, irkini, dinini, imanini sormuyor. En sevdikleriyle beraber alip götürüyor. Böyle bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek bu konulari hassasiyet ile çalismamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

"Tokat’ta ciddi sekilde korkulacak bir hasar tespiti gelmedi”

Tokat’ta meydana gelen depreme iliskin konusan Özhaseki, “Tokat’ta oldu. Baska illerde de oldu. Bu haberleri alacagiz ama en çok sevindirici tarafi bir ölüm olmamasi. Hasar az. Zaten depremin ilk oldugu andan itibaren o bölgede bulunan bizim çevre ve sehirciligin ne kadar birim varsa teyakkuzdalardi. Vali beyin emrindelerdi. AFAD ile birlikte çalismaya basladilar. Onlar tespitleri yaptilar. Ciddi sekilde korkulacak bir hasar tespiti gelmedi” dedi.



"Istanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçli bosalttik”

Istanbul’da meydana gelen toprak kaymasina deginen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Dün aksamda Istanbul’da bir kayma hadisesi vuku buldu. Yine biz teyakkuzdaydik. TOKI baskan yardimcimiz ve kentsel dönüsüm baskanimiz hep olay yerindeydi. Vali beyle yaptigimiz istisareyle de o bölgede bulunan 14 tane konutu tedbir olarak bosalttik. Suan yerlestirdiler ama zaman içerisinde barinma ihtiyacini karsilayacak sekilde adimlarimizi atiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA