Soygunculari Çantadaki Fotograf Ele Vermis

Giresun’un Bulancak ilçesinde dün bir kuyumcu dükkanina pompali tüfekle girerek 4,5 kilogram altini alip kaçan soygunculari geride biraktiklari çantadan çikan fotografin yakalattigi ortaya çikti.

Soygunculari Çantadaki Fotograf Ele Vermis
Ilçenin Bulancak Mahallesi Semsettin Caddesi’nde dün saat 11.00 siralarinda yasanan silahli kuyumcu soygununda silahli soygunculari ele veren detaylar ortaya çikmaya basladi.

Olay sirasinda soyguncularla arbede yasayan kuyumcu Erdogan Gündogdu araç içerisinden aldigi çantadan çikan fotografin izini süren polisin kisa sürede çalinan altinlarla beraber 3 süpheliyi ele geçirdigi belirlendi.

Soygunculari fotograf ele verdi

Kuyumcu dükkani soygunu ile ilgili yasananlari anlatan Kuyumcu Erdogan Gündogdu, “Ben soygun sirasinda disarda çay ocagindaydim. Dükkanimdaki silah seslerini duyunca hemen olay yerine geldim. Içerde çalisan elemani etkisiz hale getirmislerdi. Ben de içeri girmek istedim ancak arkadaslarim beni silahli olduklari için birakmadilar. O sirada altinlari alip kaçan hirsizlar araca binerlerken peslerinden kostum. Arbede yasandi ve tam o sirada araçta elime geçen bir çantayi aldim. Çantaya baktigimda içinden bir fotograf çikti ve polislerde o fotografin izini sürerek hirsizlari yakaladi. Fotograf soygunculardan birine aitmis” dedi.

Çalinan altinlarin eksiksiz olarak olarak kendisine teslim edildigini de ifade eden Gündogdu, “Emniyet ve jandarma ekipleri kisa sürede yakaladilar. Hirsizlarin sakladiklari altinlari da eksiksiz olarak getiriler. Yaklasik 7.5 milyon lira degerinde 3 kilo bilezik, 300 gram 14 ayar zincir grubu vardi. Altinlarimi teslim aldik. Emniyet güçlerimize, jandarmamiza ve özellikle bizimle ilgilenen valimize tesekkür ederim” diye konustu.



Silahla ates ettiler mermiler basimin üstünden geçti

Soyguncularin etkisiz hale getirdigi kuyumcu çalisani Abdullah Bay ise “Içerdeydim bir anda içeri girerek bana ’Ellerin kaldir’ dediler. Ben ise soyguncu olduklarini anlayinca refleksle tezgahin altindaki silaha egildim o anda bana ates açtilar. Ben egildigim için mermiler basimin üzerinden geçti. Zaten hedefleri müdahale edeni vurmakmis. Bana elimi basimin üzerine koyup köseye geçmemi istediler. Biri de kapida gözcülük yapip altinlari aliyordu” seklinde konustu.



Araci durdurmak için çalinti taksinin arka lastigini biçakla kesti

Silahli soyguncularin bindikleri aracin lastigini biçaklayarak bölgeden uzaklasmasini engelleyen Taner Karbas da, “Ben de çay ocaginda çay içiyordum. O sirada silah sesi duyunca herkes silah sesinin geldigi yöne dogru gitmeye basladi.

Ben de gittim bir baktim. Araca binmis gidiyorlar. O anda ilk aklima gelen aracin lastigini patlatmakti. Silah olsa ates ederdim ama silah olmayinca o anda elime geçirdigim bir biçakla hemen lastigi kestim. Lastigi kesmem ise yaramis olmali ki çok uzaga gidememisler. En fazla 3 kilometre sonra park etmek zorunda kalmislar. Gizledikleri baska bir araç yardimiyla kaçmaya çalismislar. Taksinin soförü ise elleri, ayaklari baglanmis ve agzi bantlanmis halde bulundu” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, kuyumcu dükkanina kar maskeli ve pompali tüfekle giren soyguncular E.B., S.C. ve S.T.’nin emniyetteki ifadelerinin ardindan bugün Giresun Adliyesi’ne çikartilmalari bekleniyor.
Kaynak: İHA