Kenya Genelkurmay Baskani Ogolla Helikopter Kazasinda Hayatini Kaybetti

Kenya’daki askeri helikopter kazasinda can kaybi 10’a yükselirken, hayatini kaybedenler arasinda Kenya Genelkurmay Baskani Francis Omondi Ogolla’nin da bulundugu açiklandi.

Kenya’nin baskenti Nairobi’nin yaklasik 400 kilometre kuzeybatisindaki Elgeyo Marakwet’te düsen askeri helikopterde can kaybi artti. Kazada, aralarinda Kenya Genelkurmay Baskani Francis Omondi Ogolla’nin da bulundugu 10 kisi hayatini kaybetti.

Kenya Devlet Baskani William Ruto, yaptigi açiklamada, Ogolla’nin kuzeybati Kenya’da görevlendirilen birlikleri ziyaret ettigini aktararak, helikopterin kalkistan birkaç dakika sonra düstügünü ifade etti.

Iki askerin kazadan sag kurtuldugunu aktaran Ruto, kazayla ilgili sorusturma baslatildigini açikladi.

Ruto, “Anavatanimiz en cesur generallerinden birini kaybetti. General Ogolla’nin ölümü benim için aci bir kayiptir. Dört yildizli seçkin bir general, görevi ve ülkesine hizmeti sirasinda hayatini kaybetmistir” dedi.

Daha önce Kenya Hava Kuvvetleri Komutani ve Genelkurmay Baskan Yardimciligi görevlerinde bulunan Ogolla, geçen yil Ruto tarafindan Genelkurmay Baskani olarak atanmisti. Ruto, ayrica Ogolla’yi 2022 baskanlik seçimlerinin sonucunu bozmaya yönelik bir komplonun parçasi olmakla suçlamisti.
Kaynak: İHA