Define Ararken Magarada Hayatini Kaybedenlerin Kimlikleri Belli Oldu

Bursa’nin Iznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazi yaparken jeneratörden sizan gazdan zehirlenen baba ogul ve arkadaslari hayatini kaybetti. Kaçak definecilerin kimlikleri belli olurken, yapilan incelemenin ardindan cenazeleri JAK ve AFAD ekiplerince magaradan çikarildi. Magarada hayatini kaybeden 3 definecinin Kocaeli Gölcük’ten, Bursa’nin Iznik ilçesine geldigi ögrenildi. Teyfik Özdemir ve Okan Özdemir’in baba ogul, Ibrahim Ergün’ün de arkadaslari oldugu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Iznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde baba ogul ve bir arkadaslari daha önce kazilan bir magarada yeniden define ararken jeneratörden sizan gazdan hayatini kaybetti. Baba Teyfik Özdemir (68) ile oglu Okan Özdemir (42) ile arkadaslari Ibrahim Ergün (38)’den gece saatlerinden beri haber alamayan yakinlari durumu mahalle muhtarina iletti. Mahalle Muhtari Zeynel Çetin de sabah 08.00 civarinda jandarma ekiplerini arayarak, olayi bildirdi. Daha önce de kazi yaptiklari bilinen baba ogul ve arkadaslarinin hayatini kaybettigi magarada olabilecegini degerlendiren ekipler kisa sürede olay yerine ulasti. Magara girisinde Teyfik Özdemir’in cansiz bedeni ile karsilasan ekipler, jandarma iz sürme ve arama köpekleri Damga ve Meftun’un yardimi ile magara içerisinde hayatini kaybeden Okan Özdemir ve Ibrahim Ergün’ün de cansiz bedenine ulasti.

Olayla ilgili Iznik Ilçe Jandarma Komutanligi, OYI, JAK, AFAD, Itfaiye ve 112 Saglik Ekipleri bölgede çalismalarini sürdürürken, Cumhuriyet Savciligi’nin konuyla ilgili arastirmasi da devam ediyor.

Definecilerin cansiz bedenleri savciligin incelemesinin ardindan ekiplerce çikarildi.

Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda baska kisiler olup olmadigini detayli sekilde sorusturuyor.
Kaynak: İHA