Corendon Turizm Grubu, 2024 Sezonunda Alanya Operasyonlarini Büyütüyor

Corendon Turizm Grubu, kuruldugu günden beri hem tur operatörü hem havayolu için önemli destinasyonlarindan biri olan Alanya için planladigi operasyonlarini, Alanya’da düzenledigi bir toplanti ile paylasti. Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortagi Yildiray Karaer’in ev sahipliginde, grup yöneticilerinin katilimi ile düzenlenen toplantida, hem havayolu hem tur operatörünün 2024 sezonundaki Alanya operasyonlari paylasildi.

Corendon Turizm Grubu, 2024 Sezonunda Alanya Operasyonlarini Büyütüyor


“Hizli ve istikrarli bir sekilde büyümemizi sürdürüyoruz”

Gurubun büyüme yolculugundan bahseden Turizm Grubu Kurucu Ortagi Yildiray Karaer, “Kurulusumuzdan itibaren hizli ve istikrarli bir sekilde büyümemizi sürdürüyoruz. Ayni sekilde Alanya turizmine de katki saglamaya ve bu destinasyonu gelistirmeye önem veriyoruz. Alanya’da turizmin gelismesinde yakalanan basarinin perde arkasinda özel sektör, devlet kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin özverili çalismalari ve is birlikleri yer aliyor” dedi.



“Alanya-Gazipasa Havalimani’na ilk Boeing 737-800 yolcu uçagini indirdik”

Alanya’nin, Corendon Turizm Grubu için grubun kuruldugu 1997 yilindan beri önemli bir destinasyon oldugunu ifade eden Yildiray Karaer, sözlerine söyle devam etti: “Alanya hikayemizde, grubumuzun öncü kimligini yansitan ilkler bulunuyor. 4 Nisan 2012 tarihinde Gazipasa Havalimani’na ilk Boeing 737-800 yolcu uçagini indirdik. Alanya-Gazipasa Havalimani için milat olan bu uçusla, Alanya’ya ilk orta gövdeli uçak inmis oldu. Corendon olarak, Alanya-Gazipasa Havalimani’nin açilmasi ve faaliyete geçmesi için yapilan çalismalara da destek olmustuk. Alanya, bizim ana kaynak pazarlarimizdan Hollanda ve Belçika için önemli bir destinasyon. Ailelerden gençlere kadar farkli profillerde misafirler için tatil konseptlerini barindirmasi bölgenin cazibesini artiyor.”

“2024 sezonunda Alanya’ya 120 binden fazla koltuk arzi sunuyoruz”

Gelinen asamada Antalya bölgesine inen turistlerin üçte birinin Alanya’ya gittigini belirten Yildiray Karaer, sunlari söyledi: “Daha fazla pazardan direkt uçus planlayarak, Alanya’nin sahip oldugu potansiyeli daha verimli degerlendirmeye, bölgede turizminin gelismesine destek olmaya devam ediyoruz. 2024 sezonunun ilk Alanya-Gazipasa uçusunu 2 Nisan’da Amsterdam’dan yaptik. 2024 sezonunda Alanya-Gazipasa’ya hem havayolu olarak sundugumuz direkt uçuslarla hem de tur operatörümüzün paket tur dahilindeki koltuk kapasitesi ile birlikte 120 binin üzerinde koltuk arzi sunuyoruz.”

Karaer, hem tur operatörü hem havayolu operasyonlariyla bölgedeki turizme katki saglamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantiya, Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, AKTOB Baskani Kaan Kavaloglu, Alanyaspor Kulüp Baskani Hasan Çavusoglu, TAV Alanya-Gazipasa Havalimani Genel Müdürü Oguzhan Karatürk ve Alanya turizmine destek veren STK yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA