Tarihi Mekanda Bozlak Türküleri Yankilandi

Kirikkale’de tarih ve doganin iç içe oldugu, Selçuklu döneminde yapilan Çesnigir Köprüsü’nü ziyaret eden vatandaslar için yöresel sanatçilar tarafindan bozlak türküleri seslendirildi, davul zurna esliginde de yöresel oyunlar oynandi.

Tarihi Mekanda Bozlak Türküleri Yankilandi
Kirikkale Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Turizm Haftasi dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Iç Anadolu Bölgesi’nin dikkat çekici turizm alanlarindan tarihi Çesnigir Köprüsü ve kanyonunda konser düzenlendi.

Tarih ve doganin iç içe oldugu mekanda ’ustalar toplulugu’ tarafindan bozlak türküleri seslendirildi, davul zurna esliginde de yöresel oyunlar oynandi. Vali Yardimcisi Mustafa Erkayiran ve Karakeçili Kaymakami Ali Can Uludag, etkinligi düzenleyen kurum personeline tesekkür etti. Il Kültür ve Turizm Müdürü Erdogan Çakmak, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, sehrin turizm merkezi tarihi Çesnigir Köprüsü’nün bulundugu mekanda yapilan etkinlikle Turizm Haftasi’nda dikkat çekmek istediklerini söyledi.



Müdürlük bünyesinde görev yapan ustalar toplulugu ile ziyaretçilere ücretsiz konser verdiklerini ifade eden Çakmak, "Burada ücretsiz konser gerçeklestirdik. Müdürlügümüzün ustalar topluguyla birlikte yöresel müzikler esliginde yöresel oyunlar, yöresel halaylarla güzel bir etkinlik oldu" dedi.



"Tarihte çok eski bir mekan"

Tarihi mekanla ilgili bilgiler aktaran Çakmak, "Bizim bulundugumuz mekan, tarihte çok eski bir mekan. Hemen yani basimizda Büklükale var. Milattan önce 3 binli yillara dayanan bir tarihi geçmisi var. Ipek yolunun geçtigi Selçuklu döneminden kalan Çesnigir Köprüsü var. Bunun yaninda Kizilirmak’in yer aldigi bir kanyon. Doga güzelligimizde var. Hepsinin bir arada bulundugu güzel bir mekan. Turizm açisindan iyi bir yer" diye konustu.

Çakmak, "Halkimizi ve özellikle iç turizmdeki manzara görmek isteyenleri davet etmek istiyorum. Buraya gelebilirler, kanyonda gezi yapabilirler. Tekne turlarina katilabilirler. Köprüde gezebilirler. Seyir teraslarinda vakit geçirebilirler" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA