Sivas-Istanbul Yüksek Hizli Tren Seferleri Basliyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Sivas ile Istanbul arasinda aktarmasiz yüksek hizli tren (YHT) ekspres seferlerinin 4 Mayis itibariyle baslayacagini duyurdu.

Sivas-Istanbul Yüksek Hizli Tren Seferleri Basliyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Sivas ile Istanbul arasinda baslayacak olan aktarmasiz yüksek hizli tren seferlerine iliskin açiklamalarda bulundu. Türkiye’de demiryollarinda yapilan yatirimlar ve atilimlar sayesinde ulasimda çag atlatan projelerin hayata geçirildiginin altini çizen Bakan Uraloglu, hizli tren projeleri, mevcut demiryollarinin yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin gelistirilmesinde bakanlik olarak duraksamadan çalistiklarini ifade etti.

Uraloglu, vatandaslarin güvenli, ekonomik, çevreye duyarli ve konforlu ulasimini saglayabilmek için demiryollari yatirimlarina hiz kesmeden devam edeceklerini belirtti.



Ankara-Sivas YHT hattini 1 yilda 971 bin kisi kullandi

Ankara-Sivas Hizli Demiryolu Hatti’nin 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasindaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate düstügünü animsatan Bakan Uraloglu, Ankara-Yozgat arasinin da 1 saat düstügünü söyledi.

Güzergah üzerinde bulunan 8 istasyon ile hizmet vermeye baslayan hizli tren hattinin Elmadag, Kirikkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdagmadeni, Yildizeli ve son olarak da Sivas’a ulastigini belirten Uraloglu, “Kirikkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hizli tren agina baglanmasi ile bu illerimizde yasayan yaklasik 1,3 milyon vatandasimiz hizli trenle seyahat etme imkânina kavustu. Ankara-Sivas arasinda günde karsilikli 3+3 sefer olarak isletilen Yüksek Hizli Tren ile 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yilda 971 bin yolcu seyahat etti” dedi.



4 Mayis Itibariyle YHT ile Sivas-Istanbul aktarmasiz ekspres basliyor

Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hizli Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasiz Sivas-Istanbul sefer talepleri dogrultusunda çalismalarin tamamlandiginin müjdesini veren Uraloglu, “Sivas’tan 4 Mayis saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hizli Trenimiz ekspres ve aktarmasiz olarak Istanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanilarak isletilecek ekspres trenlerimiz Istanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve Istanbul’ a 20.08’ de ulasacaktir” diye konustu.

Bakan Uraloglu, Istanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-Istanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika sürecegini belirterek, “Ekspres Yüksek Hizli Trenler, Sivas-Istanbul arasinda Yozgat, Kirikkale, Ankara, Eskisehir, Arifiye ve Pendik’te duracak. Ilerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyecegiz, gerekli degerlendirmeleri yaparak isletme plani degisiklikleri yapacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA