Masterchef'i Aratmayan Yarisma Açiklamasi Liseli Sefler Hünerlerini Sergiledi

Kayseri’de Milli Egitim Bakanligi tarafindan bu yil ilki düzenlenen Gastronomi Festivali Bölge Yemek Yarismasi’na 4 ilden katilan liseli sefler birincilik için yaristi.

Masterchef'i Aratmayan Yarisma Açiklamasi Liseli Sefler Hünerlerini Sergiledi
Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen yarismaya Kayseri, Sivas, Nevsehir ve Yozgat illerinde Yiyecek ve Içecek Hizmetleri Bölümünde okuyan ögrenciler katildi.

Yarismada 4 ilden her biri 3 ögrenci ve 1 danisman ögretmenden olusan toplam 13 ekip katildi.

Toplam 90 dakika süreleri olan yarismacilar, bölgesel yemeklerini en lezzetli ve hizli sekilde hazirlayarak birinci olmak için hünerlerini sergiledi.

Yarismanin Iç Anadolu Bölge Koordinatörü Mehmet Dalyan, “Bugün yarismalarimizin 3. günündeyiz. Ilk gün Eskisehir’deydik, dün Konya’da, bugün de Kayseri’deyiz. Türkiye genelinde yaklasik 450 okulun katildigi ulusal bir yarisma planladik ve su ana kadar sorunsuz bir sekilde keyifli ve heyecanli devam ediyor. Çocuklarin heyecanini gördükten sonra biz de heyecanlaniyoruz ve keyif aliyoruz. Bakanligimiz bu yarismayi hazirlarken Türk mutfaginin tanitimini önce ulusal anlamda sonra da uluslararasi anlamda tanitimini saglamayi amaçlayan bir yarisma. Önümüzdeki yillardan itibaren amacimiz bu yarismayi uluslararasi düzeyde diger ülkeleri katarak mutfagimizi tanitma amaçli yapmak. Bunun haricinde özellikle ögretmenlerimizin, ögrencilerimizin ve yöneticilerimizin bu yarismaya çok iyi hazirlandiklarini gördük. Bakanligimiz da bundan çok memnun kaldi. Normalde 15 okul basvurmustu ama çogunlugu özel sebeplerden dolayi katilamadi. Bugün 13 okul var. Kayseri bölgesinde Sivas’tan, Nevsehir’den, Yozgat’tan ve bir de Kayseri’nin kendi okulu var. Yarismamiz basladi ve 1 buçuk saat sürecek. Bu süre zarfinda tatli, ana yemek ve çorba servis edecek çocuklar. Bir okulda her grupta 3 ögrenci ve 1 danisman ögretmen var. Danismanlarimiz yarisma baslayana kadar çocuklarimizin basindaydi. Her okul katildigi yörenin ve ilin yemegi ile katilmak zorunda yarismaya. 7 bölgede her bölgeden 4’er ilden toplam 28 tane birinciyi 4 Mayis’ta Istanbul’a büyük finale davet edecegiz. Orada da Türkiye birincisini belirleyecegiz” dedi.

Kayseri Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yarismaya ana yemek dalinda katilan Melek Korkmazyigit ise, “Öncelikle yarisan tüm arkadaslara basarilar diliyorum. Biz bugün Kayseri olarak purov mantisi yapacagiz. Bunu da salamura peynir ile yapiyoruz. Sonrasinda da pisirme kabina ekleyip ocak üzerinde yavasça pisiriyoruz. Üstüne salçamizi ekleyip suyunu ilave ettikten sonra yavas yavas ates üzerinde pisiyor. Sonrasinda da sunuma hazir hale getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin 7 bölgesinde toplam 28 okulun yarisacagi yarismada seçilen birinciler ise 4 Mayis’ta Istanbul’da finalde yarisacak.
Kaynak: İHA