Köpegin Isirdigi Kiz Çocugu Açiklamasi 'Köpek De Sahibi De Tutuklansin'

Adana’da annesiyle bayram gezmesinden dönerken Rottweiler cinsi köpek tarafindan isirilan 4 yasindaki Asel Ugras taburcu oldu. Korku dolu anlari anlatan Ugras, "Köpegin sahibi ve köpegin tutuklanmasini istiyorum" dedi.

Köpegin Isirdigi Kiz Çocugu Açiklamasi 'Köpek De Sahibi De Tutuklansin'
Olay, 12 Nisan günü Seyhan ilçesine bagli Mithatpasa Mahallesi Ray Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, 4 yasindaki Asel Ugras annesiyle bayram gezmesinden dönerken Rottweiler cinsi köpegin saldirisi sonucu yaralandi. Kiz çocugu köpekten güçlükle kurtarilirken, çagrilan ambulans ile hastaneye kaldirildi. Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri köpegi bulmak ve sahibini yakalamak için çalisma baslatti. Polisin yaptigi çalisma sonucunda köpegin Sedat E.’ye ait oldugu belirlendi. Polis Sedat E.’yi gözaltina aldi. Sedat E. köpegin kendisine ait oldugunu ancak bir ay önce Mümin K.’ye verdigini söyledi.

Bunun üzerine polis Mümin K.’ye da gözaltina aldi.

Süpheliler adli tip birimindeki saglik kontrollerinin ardindan adliyeye sevk edilirken, çikarildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

“Köpegin sahibi ve köpegin tutuklanmasini istiyorum”

Tedavi gördügü hastaneden taburcu olan 4 yasindaki Asel Ugras korku dolu anlar anlatti. Ugras, "Köpek ilk annemin elini isirdi. Sonra benim ayagimi isirdi canim çok acidi. Doktora gittik. Orada doktor bana dikis atti. Köpek isirdiginda çok korktum ama su an iyiyim. Köpegin sahibinin tutuklanmasini istiyorum. Köpegi de tutuklansinlar, adami da tutuklansinlar” dedi.



“Torunumun psikolojisi bozuldu, gözünü kapattiginda ’köpek isirdi’ diyor”

Asel’in dedesi Ahmet Yüksel (60), "Kizim ve torunum bayramlasmaya çiktigi sirada yoldan geçerken ‘Rotweiler’ cinsi köpegin çocuga saldirmasiyla annesi çocugu kucakliyor ve sonrasinda köpek saldirip annenin ve kizin çesitli yerlerinden isirmis. Biz köpek sahiplerini desifre etmek amaçli degil amacimiz torunumun basina gelen baska bir gün baska insanlarin da basina gelebilir. Kimseden maddi yardim veya manevi yardim bekleme gibi bir istegimiz yok. Devlet büyüklerinden tek ricam bu tür saldirgan türlerin beslenmemesi, evlerde barinmamasi bizim tek amacimizdir. Torunumu hastaneden taburcu ettik, bir hafta sonra tekrar kontrole gidecegiz, saglik durumuyla ilgili olarak henüz stabil bir durum yok. Torunumun psikolojisi bozuldu, gözünü kapattiginda ’dede köpek yine beni isirdi’ diyor. Torunum yiprandi, annesi yiprandi. Vahsi köpek besleyenlere buradan sesleniyorum, sizden ricam köpeginizi agizliksiz, tasmasiz sokaga birakmayin, devletin vermis oldugu yasaklara uyalim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA