Kars'ta Akil Ve Zeka Oyunlari Heyecani

Kars’ta 7 ilçeden 33 ilkokul, 22 ortaokuldan 200 ögrencinin katildigi “Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi” basladi.

Kars'ta Akil Ve Zeka Oyunlari Heyecani
Ismail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayi’nda düzenlenen Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi’nda ögrenciler salonda, ögretmenler ve ögrenci aileleri ise tribünde ter döktü.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan turnuvanin açilisinda konusan Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) Baskani Dr. Saban Kurt, turnuvaya katilan ögrencilere basarilar diledi.

Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi’nin ilk kez Kars’ta yapildigini ifade eden Vali Ziya Polat, “Gazi Kars, Serhat Kars, Medeniyetler sehri Kars, Ilk turnuvayi Kars’ta yapmanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Zeka Oyunlarinin yayginlastirilmasi için Valilik ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen Kafkas Projesi alt projelerinden olan Akil Küpü Kars Projesi ile ögrencilerin bedensel, zihinsel, bilissel ve duygusal gelisimlerini desteklemek, akil ve zeka oyunlari ile vakitlerini daha verimli geçirmelerini saglamak üzere 2023-2024 Egitim-Ögretim yili içerisinde 12 adet akil ve zeka oyunu siniflari hazirlandi.

Kars’ta 120 ögretmen Akil ve Zeka Oyunlari egitim aldi, 39 kurs ile yaklasik 700 Ögrenci akil ve zeka oyunlari ile tanisti.

Kars Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasina; 7 ilçe, 55 okuldan, 10 farkli kategoride, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 200 ögrenci katildi.

Turnuvada dereceye giren ögrencilere çesitli hediyeler verilecek.

Öte yandan Kars finalinde birinci olan ögrenciler Rize’de 6. düzenlenecek olan Akil ve Zeka Oyunlari Türkiye Sampiyonasinda Kars’i temsil edecek.

Turnuvaya Vali Ziya Polat, Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu (TAZOF) Baskani Dr. Saban Kurt, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Kaya, ögretmenler, ögrenciler ve ögrenci velileri katildi.

Kaynak: İHA