Develili Bagcilardan Vali'ye Mektup

Develili bagcilar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e mektup yazarak; Develi çevre yolu Çomakli Kavsagi’nda yol seviyesinin düsürülmesi nedeniyle kanaldan gelen suyun kesildigini, buna bagli olarak da 2 milyon 600 bin metre kare baglik alanin kurumaya terk edildigini söyleyerek, yardim istedi.

Develili Bagcilardan Vali'ye Mektup


Develi ilçesinde bagcilik ile ugrasan vatandaslar, yasadiklari su sorunu nedeniyle Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e mektup yazarak yardim istedi. Develi çevre yolu Çomakli Kavsagi’nda yol seviyesinin düsürülmesi nedeniyle kanaldan gelen suyun kesildigini belirten bagcilar; bundan dolayi 2 milyon 600 bin metre kare baglik alanin kurumaya terk edildigini kaydetti.

Bagcilarin Vali Çiçek’e yazdigi mektup su sekilde:

"Sayin Valim; Develi ilçemizde Erciyes Dagi eteklerinde bulunan ve Erciyes Dagi’nin yüzey sulari Incesu ve Çomakli dereleri üzerinde bulunan Tatyos’un bendi araciligi ile Erdebag su kanalindan Gölemen baglari, Çay içi baglari, Çakil arasi baglari-Babiyan, köskpinar baglari ve bostanlarinin Sulamasi yapilmaktaydi. Develi Çevre yolu Çomakli Kavsagi’nda yol seviyesinin düsürülmesi nedeniyle, bu kanaldan gelen su kesilmistir. Sonucunda 3 yil içerisinde 2 milyon 600 metrekare baglik alan kurumaya terk edilmistir. Bu olaydan yaklasik bin aile olumsuz etkilenmektedir. Bu konu ilçemiz için hayati önem tasimaktadir. Bu sorunun çözülmesi hususunda gerekeni yapacaginizi ümit ediyoruz. Saygilarimizla arz ederiz."
Kaynak: İHA