Bilecik'te Ramazan Sonrasi Balikçi Tezgahlari Senlendi

Bilecik’te Ramazan ayi dolayisiyla vatandaslarin ilgisinin azalmasi sonucu bos kalan balik tezgahlari, yasakla birlikte olta ve küçük ölçekli balikçilarin tuttugu baliklar süsledi.

Bilecik'te Ramazan Sonrasi Balikçi Tezgahlari Senlendi
1 Eylül 2023’te baslayan 2023-2024 balikçilik av sezonu 15 Nisan günü sona erdi. Denizlerdeki av yasagi, endüstriyel avcilik yapan balikçi gemilerini kapsayacak. Kiyi balikçiligi yapan küçük ölçekli balikçilar, yasaktan muaf olacak. Bilecik’te Ramazan ayi dolayisiyla baliga ilgi azalirken, bos kalan tezgahlari olta ve küçük ölçekli balikçilarin tuttugu baliklar süsledi.

Bilecik’te yillarca balikçilik yapan Hüseyin Acar, durgun olan satislarin bayram sonrasi arttigini söyleyerek, "Bu aylarda en çok palamut, çupra, levrek ve alabalik satiliyor. Baliga kar suyu kaçmasi lazim, ama bu yil fazla olmadi bu. Baliga kar suyu kaçtigi zaman daha lezzetli, daha güzel oluyor ve daha çok satiliyor. Tezgâhta devamli yerini alan baliklar, çupra, levrek, alabalik, somon. Bunlar tezgâhin vazgeçilmezleri. Onlarin arasina olta baliklarinin tuttugu çinakop, barbun, levrek, mezgit, zargana, lüfer, torik, kofana, palamut girebilir. Fiyatlar normal öyle çok asiri pahali degil. Halk fiyatlardan tabii ki memnun olmayabilir" dedi.

Kaynak: İHA