Baskan Sariyildiz Açiklamasi 'Roman Kardeslerimizin Sorunlarinin Çözümü Için Görev Ve Sorumluluk Almaya Haziriz'

Akdeniz Belediye Baskani Hosyar Sariyildiz, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nun "Dünya Romanlar Günü" kapsaminda düzenledigi etkinlige katildi.

Baskan Sariyildiz Açiklamasi 'Roman Kardeslerimizin Sorunlarinin Çözümü Için Görev Ve Sorumluluk Almaya Haziriz'
Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Baskani Ali Daylam’in da yer aldigi etkinlikte vatandaslara hitap eden Sariyildiz, "Roman kardeslerimizin sorunlarinin çözümü için görev ve sorumluluk almaya haziriz. Yasadiginiz her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun asilmasi noktasinda her zaman yaninizdayiz. Belediyemizin imkanlarindan her türlü faydalanmanizi saglayacagiz. Belediyemizin kapisi sizlere her daim açik olacak" dedi.

Toplumun bütün kesimlerinin, yönetimlerin imkanlarindan esit oranda faydalanmasi gerektigine inandiklarinin dile getiren Sariyildiz, "Gençlerin, kadinlarin, isçilerin, emekçiler için her türlü dezavantajli kosullarin ortadan kalkmasi için emek sarf edecek olan ve Romanlarin İçel’de en çok yasadigi Akdeniz ilçesinde barisa, kardeslige ve esitlige imkan sunacak olan Akdeniz Belediyesinin bu dönemki yöneticileri olarak, bu güzel etkinlige katki sunan arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz" diye konustu.

İçel’de, özellikle niteliksel anlamda toplumun bütün kesimlerini yansitan bir zenginlik ortami bulundugunu vurgulayan Sariyildiz, Akdeniz ilçesinde de ayni zenginligin bulundugunu kaydetti.

Romanlarin belediyenin imkanlarindan her türlü faydalanmalarini saglayacaklarini dile getiren Sariyildiz, "Akdeniz’in sorunlarini birlikte çözecegiz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Akdeniz’de; baris ve kardeslik içerisinde sorunlarimizi çözdügümüz, problemleri bir araya gelerek dayanisarak hallettigimiz bir dönem olsun. Akdeniz’i ve İçel’i; Romanlarin, Türklerin, Araplarin kardesçe yasadigi bir kent haline getirelim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA