Barisma Teklifini Reddeden Bosanma Asamasindaki Esini Öldüren Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Talebi

Fatih’te bosanma asamasinda olan ve barisma teklifini reddeden esini tartisma sirasinda silahla 5 el ates ederek öldüren sanik Levent Cin’in yargilandigi davada mütalaa açiklandi. Savcilik Cin’in agirlastirilmis müebbet ile 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasini talep etti.

Fatih’te 24 Ekim 2022’de bosanma asamasinda olan ve barisma teklifini reddeden esi Emine Cin’in sokakta yürüdügü sirada karsisina çikan ve tartisma sirasinda kendisini korumak için biber gazi sikan esine silahla 5 el ates ederek öldüren sanik Levent Cin’in yargilanmasina devam edildi. Istanbul 15.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Levent Cin ve avukati hazir bulundu. Durusmaya öldürülen Emine Cin’in ailesinin avukati Hilal Gültepe Öztürk ile Istanbul Valiligi Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü avukati da katildi.



Emine Cin’e yönelik eylemleri nedeniyle hakkinda tedbir kararlari bulundugu belirtildi

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, taraflarin olaydan 12 sene kadar öncesine dayali resmi nikahli olduklarini, evliliklerinden 1 çocuklarinin bulundugunu, evliliklerinin son yillarinda taraflar arasinda bir takim geçimsizlikler yasandigini ve sanik Levent Cin’in Emine Cin’e yönelik eylemleri nedeniyle hakkinda tedbir kararlari bulundugunu anlatti.

Barismak istemeyip bosanmak istedigini söyledi

Açiklanan mütalaada, sanik Cin’in tedbir kararlarini ihlal ettigi, Emine Cin’e karsi ’tehdit’, ’hakaret’ ve ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan ayrica sorusturmalar bulundugu, bu gerekçelerle ayri evlerde yasamaya basladiklari, sanigin zaman zaman barismak istedigi ancak Emine Cin’in barismak istemeyerek bosanmak istedigini söyledigi aktarildi.

Biber gazini kendisine zarar verecegini düsünerek sanigin yüzüne siktigi kaydedildi

Tedbir kararlari aldirdigi saniga geçimsizlik olaylari nedeniyle bosanma davasi da açtiginin belirtildigi mütalaada, bosanma davalari sürerken Emine Cin’in sokakta yürüdügü sirada sanigin karsisina çiktigi, taraflar arasinda tartisma basladigi, Emine Cin’in çantasinda tasidigi biber gazini kendisine zarar verecegini düsünerek sanigin yüzüne siktigi belirtildi.

5 el ates edip kaçtigi kaydedildi

Mütalaada, sanigin yaninda bulundurdugu tabancayla Emine Cin’e 5 el ates ederek oradan uzaklastigi, Emine Cin’in ise kaldirildigi hastanede hayatini kaybettigi kaydedildi.

Agirlastirilmis müebbet ile 3 yila kadar hapis talebi

Açiklanan mütalaada, sanik Levent Cin’in ’ese ve kadina karsi kasten öldürme" ile "ruhsatsiz silah bulundurma’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ile 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Durusmada taraflarin avukatlari açiklanan mütalaaya karsi savunma hazirlayabilmek için mahkemeden süre talep etti. Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Levent Cin’in tutukluluk halinin devamina ve taraflara mütalaaya karsi savunma hazirlayabilmeleri için süre verilmesine hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA