'Bati Karadeniz'i Kesfet Alternatif Destek Programi' Ile 3 Ilde Turizm Gelirleri Arttirilacak

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan ilan edilen Bati Karadeniz’i Kesfet Alternatif Destek Programi çerçevesinde saglanacak gelirle Çankiri, Kastamonu ve Sinop’ta turizm gelirleri arttirilacak.

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) Kastamonu, Çankiri ve Sinop illerine yönelik 2024 yili Bati Karadeniz’i Kesfet Alternatif Destek Programi ilan etti. Program kapsaminda bölgeye gerçeklestirilecek turlara 3 milyon lira destek saglanacak.TR82 Bölgesi’ndeki konaklama tesislerinde toplam geceleme sayisinin arttirilmasi ve TR82 Bölgesi’nde turizm sektör gelirlerinin arttirilmasi amaçlayan program kapsaminda seyahat acentalari tarafindan düzenlenecek konaklamali turlar ile tren turizmi turlarinin desteklenmesi planlaniyor.Destek bütçesi 3 milyon lira olan programdan acentalara, 2 gece konaklamali paket için tur basina azami 20 bin lira, 3 gece konaklamali paket için ise tur basina 36 bin lira mali destek saglanacak.

Turistik Tuz Ekspresi için kisi basina ise saglanacak destek tutari 750 lira olarak belirlenirken, Özel Karaelmas Ekspresi için ise kisi basina 250 lira destek saglanacak. Özel Karaelmas Ekspresi ile entegre 1 gece konaklamali yapilacak gezi paketleri için kisi basina verilecek destek tutari 500 lira olacak. Söz konusu desteklerden Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan verilen A Grubu Seyahat Acentasi Isletme Belgesi’ne sahip seyahat acentalari yararlanabilecek.

Turlar 15 Nisan - 30 Kasim tarihleri arasinda düzenlenebilecek. Basvurular için son tarihin 31 Ekim Persembe günü saat 23.59 oldugu belirtildi. Programa katilmak isteyenler, destek tutarlari ve özel sartlar ile ilgili detayli bilgiye ise KUZKA’nin resmi web sitesi üzerinden ulasabilecek.
Kaynak: İHA