Bin 500 Düzceli Tarihi Camileri Gezdi

Düzce Belediyesi, Ramazan ayi boyunca Istanbul’a ‘Inanç ve Kültür Turlari’ düzenledi. Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Ayasofya ve Çamlica Camisini 1500 kisi katildi.

Bin 500 Düzceli Tarihi Camileri Gezdi
Düzce Belediyesi, Ramazan ayi dolayisiyla Istanbul’un tarihi kutsal mekanlarina düzenledigi turlar ilgi gördü. Geziler için açilan kayitlar kisa sürede dolarken, Ramazan ayi sürecinde 08.30’da baslayarak gece 01.00’e kadar süren ‘Inanç ve Kültür Turlari’na 1500 vatandas katilim sagladi.

Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Ayasofya ve Çamlica Camii’ni rehber esliginde gezme imkani bulan vatandaslar hem camilerin tarihi hakkinda bilgi edindiler, hem de ibadetlerini gerçeklestirme imkani buldular.

Gezilerden çok memnun kaldiklarini ifade eden vatandaslar, “Görmedigimiz yerleri gördük. Çok mutlu olduk. Tarihimizde yeri olan camileri tanidik. Aydinlatici oldu, bilgi sahibi olduk. Çok güzel bir organizasyon. Eyüp Sultan Camii’nden basladik, orada öglen namazimizi kildik. Sonra Sultan Ahmet Camii ile Ayasofya Camii’ni gezdik. Ardindan Çamlica Camii’ne çiktik, teravih namazimizi kildik. Allah razi olsun belediye baskanimizdan” dediler. Çamlica Camii’ni ilk kez gördüklerini ifade eden vatandaslar, ihtisamindan çok etkilendiklerini dile getirdiler.

Yogun istek üzerine Düzce Belediyesi’nin inanç ve kültür turlarini araliklarla düzenlemeye devam edecegi de açiklandi.
Kaynak: İHA