Hayatini Kaybeden Oguz Murat Aci'nin Avukatlarindan Açiklama

Eyüpsultan’da yazar Eylem Tok’un 17 yasindaki oglunun karistigi kazada hayatini kaybeden Oguz Murat Aci’nin ailesinin avukatlari, "Acimizi eger paylasiyor olsalardi bugün yanimizda, cenazemizde, taziyemizde bizimle birlikte olurlardi. Ne yazik ki orada bulunan ve olaya karisan kisiler tarafindan ve o çarpan çocugun annesi tarafindan telefonlar götürüldü" dedi.

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yasindaki oglu T.C., saat 23.50 siralarinda 34 EEG 06 plakali araçla seyir halindeyken yol kenarinda ariza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmis, kazada 29 yasindaki Oguz Murat Aci hayatini kaybederken orada bulunan diger kisiler yaralanmisti. Kazanin ardindan polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oglu T.C.’yi olay yerinden kaçirmis, ekiplerce yapilan incelemeler sonucunda anne ile oglunun ertesi gün saat 03.50 siralarinda Misir’a çikis yaptiklari tespit edilmisti. Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde ise ayni gün süpheli Eylem Tok hakkinda ’suçluyu kayirma’ suçundan, süpheli T.C. hakkinda ’bir kisinin ölümü ile birlikte birden fazla kisinin yaralanmasina neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmisti. Sorusturma çerçevesinde ayrica, süpheli anne ile oglu hakkinda kirmizi bülten çikarilmasi talep edildi. Buna iliskin hazirlanan formlar düzenlenerek Adalet Bakanligi’na gönderildi.

"Müvekkillerimizin buradaki tek talebi bir an önce suçlularin adalete teslim olmasidir"

Oguz Murat Aci’nin ailesinin avukatlari, Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi meydaninda konuya iliskin basin açiklamasi yapti.

Adliyede gerekli sorusturmalarin takibinde olduklarini belirten Oguz Murat Aci’nin ailesinin avukati Haci Orhan, "Ne yazik ki 18 yasindan küçük 10 tane gencin 2 tane lüks araç ile aliskanlik haline getirdikleri Sariyer-Göktürk yolunda yapmis olduklari yaris sebebiyle ne yazik ki talihsiz bir olay meydana geldi. Bu trafik kazasindan sonra olay yerine gelen annenin ne yazik ki yapmis oldugu ihmaller müvekkillerimizin acisina aci katmistir. Müvekkillerimizin buradaki tek talebi bir an önce suçlularin adalete teslim olmasidir ve onlarin yargilanmasidir, gerekli cezayi almasidir" dedi.



"Babayla ilgili sikayeti de yapacagiz"

Açiklamasina devam eden avukat Orhan, "Babasi, diger çocuklarin babalarini ariyor zaten bunlarin hepsi akrabalar. Diger baba kendi oglunun telefonunu aradiginda telefonu bir görevli açiyor, ‘ben güvenlik görevlisiyim, bu telefon buraya, bana birakildi’ deyip beyanda bulunuyor. Ne yazik ki orada bulunan ve olaya karisan kisiler tarafindan ve o çarpan çocugun annesi tarafindan telefonlar götürüldü. Hakikaten su an annenin yapmis oldugu eylem ne yazik ki acilari arttirmistir ve ihmal yolu ile adam öldürmeye, kasten adam öldürmeye kadar gidecek olan bir süreci baslatmistir. En son gördügümüz kadariyla havaalanina suçlu anne ve çocugu birakan kisilerin ne yazik ki babanin is yerinde çalisan kisiler oldugunu ögrendik. Babayla ilgili sikayeti de yapacagiz’’ seklinde konustu.



"Acimizi eger paylasiyor olsalardi bugün cenazemizde, taziyemizde olurlardi"

Açiklamalarin daha da zarar verici oldugunu belirten Orhan, "Bir trafik kazasi normal bir yargilamadir. Suçlu kisi ne yazik ki bugün de devletimize güvenmedigini, adaletimize güvenmedigini beyan ederek ayrica taraflari üzmüstür. Müvekkillerimizin tek bir talebi var. Hiçbir dedikoduya mahal vermeyecek sekilde müvekkillerimiz suçlularin öncelikle adalete teslim edilmesini ve verilecek en yüksek sekilde ceza almalarini talep etmektedirler. Gözü yasli bir anne, gözü yasli bir baba, ne yazik ki 1 buçuk yasinda bir çocuk ve 27 yasinda dul bir annenin feryadidir bunlar. Bizim açimizdan, bizimle diyalog kurmak istiyorlarsa öncelikle adalete teslim olmalari gerekir. Adaletten kaçmis, bu ülkeden kaçmis olan birisiyle su an yapilacak hiçbir görüsme yoktur. Acimizi eger paylasiyor olsalardi bugün yanimizda, cenazemizde, taziyemizde bizimle birlikte olurlardi diye ifade ettiler. Ne yazik ki bugüne kadar ailesinden hiçbiri, ölen kisinin ailesine bir ziyarette bulunmamis. O yüzden su an bir görüsme yok diyebiliriz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA