Manisa'da Damizlik Koç Dagitimi Tamamlandi

Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin isbirliginde yürütülen proje kapsaminda damizlik koç dagitimi tamamlandi.

Manisa'da Damizlik Koç Dagitimi Tamamlandi
Manisa’da baslatilan ’Küçükbas Hayvanlarda Sürü Iyilestirme’ Projesi kapsaminda yüzde 75 hibeli olarak 17 ilçede 250 adet küçükbas hayvan yetistiricisine 250 bas damizlik koçun teslimleri tamamlandi.

Projede, Ahmetli’de 5, Alasehir’de 27, Salihli’de 32, Sarigöl’de 11 ve Turgutlu’da 5 olmak üzere ilçelerdeki yetistiricilere toplamda 80 adet damizlik koçun teslimi yapildi.

Projeye iliskin açiklamalarda bulunan Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Öncelikle projelerimize destek veren basta Manisa Büyüksehir Belediyemize çok tesekkür ediyorum. 2021 yilinda faaliyete geçirdigimiz proje ile bu yil teslimi yapilmis olan hayvanlarla birlikte toplamda 1.110 bas damizlik koç dagitildi." dedi.

Sarigöl Hayvan Pazari’nda gerçeklestirilen damizlik koçlarin teslimi törenine; Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Hakan Özcanoglu, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Sarigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Akar ve yetistiriciler katildi.

Kaynak: İHA