Koçarlililar Belediyenin Gönül Sofrasinda Bulustu

Koçarli Belediyesi tarafindan Cumhuriyet meydaninda düzenlenen iftar programinda binlerce Koçarlili bir arada iftar yapmanin huzurunu yasadi.

Koçarlililar Belediyenin Gönül Sofrasinda Bulustu


Birlik, beraberlik, dayanisma ve yardimlasmanin sembolü olan Ramazan ayinda, binlerce Koçarlili, Koçarli Belediyesi’nin kurdugu gönül sofrasinda bulustu. Ayni sofrada bir araya gelen Koçarlililar, Ramazan ayinin manevi havasini hep birlikte yasadi.

Düzenlenen iftar programi Koçarli Ilçe Müftüsü Kazim Ünsal tarafindan okunan dualar ile basladi.

Kur’an tilaveti ve ilahiler esliginde yapilan iftarda binlerce kisi orucunu birlikte açti.

Iftara katilan Koçarli halki ile yakindan ilgilenen Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, “Tüm hemserilerimizin Ramazan-i Serif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayin Türk-Islam âlemi ve tüm insanlik için sevgi, baris, kardeslik ve huzura vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.



Baskan Kaplan yaptigi konusmada, Ramazan ayinin birlik ve beraberlik ruhunun en iyi yasandigi ay olduguna dikkat çekerek “Ramazan Ayi her seyden önce birligimizi, beraberligimizi, kardesligimizi saglamlastiran bir ay. O yüzden soframiz sizlerle birlikte oldugumuz zaman bereketleniyor, sizlerle birlikte oldugumuz zaman mutlu oluyoruz. Koçarli halkimiz ile hep beraberiz. Birlikteligimizin kiymeti hakikaten çok büyük, bizim bu kültürü devam ettirmemiz ve bizden sonraki nesillere de ayni sekilde aktarmamiz lazim. Bunlar bizim örfümüz, gelenegimiz bunlar devam ettikçe de her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmis bir toplum oluyoruz” dedi.



"Çalmadik kapi birakmiyoruz"

Belediye olarak yilin her günü oldugu gibi özellikle Ramazan boyunca da samimiyetle ilçedeki herkese ulasmaya, kapisi çalinmamis bir tek hane birakmamaya gayret ettiklerini belirten Baskan Kaplan, "Bugün burada sadece ekmegimizi degil yüregimizi, sevincimizi, ayni maneviyati paylasiyoruz. Koçarli’da kimse aç kalmasin diye as evimiz sadece ramazan ayinda degil yilin her günü 3 çesit yemegi ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulastiriyoruz. Biliyoruz ki insan olmak, paylasmayi gerektirir. Ramazan ayida paylasma ayidir” dedi.



Baskan Kaplan konusmasinin sonunda “Rabbim insallah güzel bir sekilde Ramazan Bayramina ulasmayi nasip eder" ifadelerini kullandi.

Ramazan Ayi’nin birlik ve beraberlik ruhunu ilçenin her kösesine yaymak amaciyla Koçarli Belediyesi tarafindan kurulan iftar sofrasina Belediye Baskani Nedim Kaplan’in yani sira AK Parti Aydin Milletvekili Ömer Özmen, AK Parti Aydin Kadin Kollari Il Baskani Ebru Alp Kayir, AK Parti Ilçe Baskani Ümit Özdemir, MHP Ilçe Baskani Senol Sahin, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, AK Parti Kadin ve Gençlik Kollari Baskan ve yönetimleri, mahalle muhtarlari ve Koçarli halki katildi.

Kaynak: İHA