CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Partiyi Bölen Kimseyi Kapidan Içeriye Sokmam'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Izmir’in Buca ilçesinde vatandaslarla bir araya geldi. Özel, “Atatürk’ün partisini birakan, karsisina geçen yarisan ve AK Parti’ye seçim kazandirmak için umut olan, partiyi bölen, partiyi yoran kimseyi bir daha bu partinin kapisindan içeri sokmam” dedi.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Partiyi Bölen Kimseyi Kapidan Içeriye Sokmam'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, bir dizi program yapmak için geldigi Izmir’de programlarini sürdürmeye devam ediyor. Ilk olarak Sehit Yakinlari ve Gaziler Bulusmasi gerçeklestiren daha sonra da Ege Ihracat Birlikleri’ni ziyaret eden Özel, daha sonra da Havagazi Fabrikasi Kültür Merkezinde düzenlenen Romanlar Bulusmasi etkinligine katildi.

Buradaki programlarini bitiren ve Buca’ya geçen CHP Genel Baskani, vatandaslarla bir araya geldi. Buca Belediye Baskani Adayi Görkem Duman ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cemil Tugay için oy isteyen Özel, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz simdi Kiraz’da bir iftar programina gitti. Ben onun hem selamlarini size getirdim hem de Cemil Tugay için Görkem kardesime oy veren herkesten bir oy istiyorum” dedi.



“Bu parti Atatürk’ten emanet”

Partinin bayraginin, adinin, logosunun, Buca’daki adayinin belli oldugunu ifade ederek Buca’da aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa edip IYI Parti’den aday olan Suat Nezir’e yüklenen Özel, “Birileri aday adayi olacak. Sonra parti bir aday belirleyecek. ‘Küstüm oynamiyorum’ diyecek. Atatürk’ün partisini birakip baska partiye gidecek. Ondan sonra ben de CHP’liyim. Gerekirse geri dönerim. Senin yaptigin o macerada AK Parti tehlikesi kapidayken sanki Sosyal Demokrat Partiler ile yarisiyoruz. AK Parti tehlikesi varken partinin gidip oylarini bölen ondan sonra ‘kazanirsam dönerim’. Onlar eskidendi. Atatürk’ün partisini birakan, karsisina geçen yarisan ve AK Parti’ye seçim kazandirmak için umut olan, partiyi bölen, partiyi yoran kimseyi bir daha bu partinin kapisindan içeri sokmam. Partinin adi belli, kurucusu belli, bayragi belli, genel baskani belli, aha da adayi belli. Görkem Duman kardesim. Bunu özellikle ifade edeyim. Cumhuriyet Halk Partisi kimligi, aday olunana kadar cepte duracak, aday olunmayinca çekmeceye atilacak. Daha sonra tekrar alinacak bir kimlik degildir. Atatürk’ten emanettir, birakanla isimiz olmaz. Bir yandan elbette kentin kazanimlarini, Cumhuriyet’in kazanimlarini muhafaza edecegiz. Bir yandan belediyecilikle ilgili mevcut belediye baskanimizin hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Bu hizmetleri arttirarak devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA