Büyükçekmeceli Kadinlar 39'Uncu Edirne Ramazan Gezisi'nde Bulustu

Büyükçekmece Belediyesi’nce bu yil 39’uncusu düzenlenen “Edirne Ramazan Gezisi” kapsaminda bin 750 Büyükçekmeceli kadin Edirne’de bir araya geldi.

Büyükçekmeceli Kadinlar 39'Uncu Edirne Ramazan Gezisi'nde Bulustu
6 kez üst üste seçim kazanarak bir rekora imza atan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’e Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan tarafindan temsili olarak baspehlivanlik altin kemeri takdim edildi. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün katilimiyla gerçeklesen “Edirne Ramazan Gezisi” nde Osmanli Devleti’ne baskentlik yapmis olan Edirne’nin tarihi mekanlari, ibadethaneleri ve müzeleri gezildi.

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’i makaminda ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 39 yildir kesintisiz devam eden geleneksel Ramazan Ayi Edirne Gezisi’nin bundan sonra da devam edecegini söyledi.



Baskan Akgün’e 2. Altin Kemer

Büyükçekmeceli kadinlar için düzenlenen iftar yemegine birlikte katilan Baskan Akgün ve Gürkan sevgi gösterileriyle karsilandi. Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Kirkpinar’da 3 kez üst üste sampiyon olan güresçilere baspehlivanlik altin kemeri verildigini hatirlatarak; “Hasan Baskan, 6 dönemdir seçim kazaniyor ve simdi de 7. döneme hazirlaniyor. Ilk 3 dönem için kendisine daha önce bir baspehlivanlik altin kemeri takdim etmistim. Simdi 6. dönemi tamamladi onun için kendisine ikinci kez baspehlivanlik altin kemerini takdim ediyorum” diye konustu.

"Edirne-Büyükçekmece arasinda bir köprü oluyoruz’’

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’a tesekkür ederek "Yine Serhat Sehri Edirne’deyiz. Osmanli’ya 92 yil Baskentlik yapmis güzel sehir, dünyada metrekare basina en çok tarihi eser düsen ikinci sehir. Büyükçekmeceli kadinlarimizla beraber Ramazan ritüelimizi yerine getiriyoruz. Bugün burada orucumuzu açacagiz, iftarimizi yapacagiz. Teravihlerimizi kildiktan sonra da Büyükçekmece’ye dönecegiz. 39’uncu kez Büyükçekmece Edirne’ye çikartma yapiyor. Tam 39 defa oldu üst üste. 39 yildan beri Ramazan ayi içerisinde yaz, kis, yagmurda, karda, firtinada bu ritüelimizi devam ettiriyoruz. Dolayisiyla Edirne-Büyükçekmece arasinda bir köprü oluyoruz. Ramazan ayimizin tüm Islam alemine hayirlar getirmesini, akan kanlarin durmasina vesile olmasini diliyorum. Ramazan ayinin ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA