Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zaharova Açiklamasi 'Erdogan'a, Ukrayna'da Baris Inisiyatifi Nedeniyle Minnettariz'

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Ukrayna ile Rusya arasinda müzakere masasina dönülmesi için üzerine düsen rolü üstlenmeye hazir olduguna dair sözlerine yanit vererek, “Erdogan’a, Ukrayna’da baris inisiyatifi nedeniyle minnettariz” dedi.

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zaharova Açiklamasi 'Erdogan'a, Ukrayna'da Baris Inisiyatifi Nedeniyle Minnettariz'
Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalik basin toplantisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasindaki telefon görüsmesine dair açiklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan’a Ukrayna ile Rusya arasinda baris için attigi adimlardan dolayi minnettar olduklarini belirten Zaharova, “Kolektif Bati’nin tüm gezegene neyi dayattigini anlayan dünya, uzun yillardir yaptigimiz gibi barisi, barisçil bir senaryoyu, barisçil bir çözümü giderek daha aktif bir sekilde destekliyor. Biz bu yöndeki tüm tekliflerin samimiyetini sorgulamadan herkese minnettariz. Bu kolektif Bati’nin gerilimi tirmandirmaya yönelik saldirgan nitelikte bitmek bilmeyen açiklamalar yaptigi, silah tedarikine devam ettigi ve terör faaliyetlerini destekledigi bir dönemde barisa dogru ilerlemekle ilgili çok önemli bir mesajdir. Bu nedenle herkese minnettariz. Bu ayni sekilde Türk tarafinin ve bizzat Türkiye Cumhurbaskani Sayin Erdogan’in inisiyatifi için de geçerlidir” ifadelerini kullandi.

Rusya’da 15-17 Mart tarihleri arasinda gerçeklesen devlet baskanligi seçimlerini Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin yüzde 87,28 oy alarak kazanmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin’i telefonla arayarak tebrik etmis, Putin’e “Ukrayna’da müzakere masasina dönülmesi konusunda her türlü kolaylastirici rolü oynamaya haziriz” demisti.
Kaynak: İHA