IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Ne Varsa Hepsini Rant Olarak Görüyorlar'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Bayrampasa mitinginde vatandaslara seslendi. Kurum, “Bu sehirde yeterli taksi yok. Çünkü bunlar taksiyi hizmet olarak görmüyor, taksiyi rant üretecek bir araç olarak görüyorlar. Istanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Ne Varsa Hepsini Rant Olarak Görüyorlar'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bayrampasa mitinginde vatandaslara seslendi. Mitinge Kurum’un yani sira Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Bayrampasa Ilçe Baskani Ersin Sacli, MHP Bayrampasa Ilçe Baskani Tarik Karatas, Bayrampasa Belediye Baskan Adayi Ilknur Kovaç Bayraktar, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum’a vatandaslar konusmalari sirasinda alkislarla eslik etti. Kurum miting sonunda vatandaslara karanfil verdi.

“Bayrampasa’nin her kadinin da Nene Hatun’un asaleti var”

Mitingde konusan IBB Baskan Adayi Kurum, “Atila Baskanim buranin yarinlari için, gençlerimiz için bir mücadele ortaya koydu. Atilla Baskan’dan aldigi bayragi Ilknur Baskanim çok daha yukarilara tasiyacak. Biz geçmis 5 yilda buraya IBB’nin hiçbir hizmetinin yapilmadigi anlayisini 31 Mart’ta sonlandiriyoruz. Ben Bayrampasa’ya asigim. Ben Bayrampasa’ya sevdaliyim. Sizlere bakinca bu sevdanin karsiliksiz olmadigini görüyorum. Bayrampasa’nin her kadininda Nene Hatun’un asaleti var. Karsilastigimiz her gencimizin yüzünde cesareti, yigitligi, mertligi gördük. Mayis seçimlerinde Cumhurbaskanimizin yaninda yüzde 53 oraniyla dag gibi durdunuz. Bu destegi 31 Mart’ta da taçlandirmak için gece gündüz mücadele ediyorsunuz” dedi.



“64 kilometre metro yaptik dediler, 17 kilometresini bile güç bela yapabildiler”

Istanbul’un son 5 yildir fetret dönemi yasadigini dile getiren Kurum, “Kulaklari Istanbul’a kapali, gözleri Istanbul’a bakmayan, dilleri Istanbul’u söylemeyen adamlarin elinde heba edildi. Görevi 10 gün sonra bu kardesinize birakiyorlar ama Istanbul’da adlariyla yasayacak tek bir eser birakmadan gidiyorlar. Yani su güzel Bayrampasa’ya, benim güzel Istanbul’uma; trafik çilesinden, dönüsüm derdinden baska bir sey birakmadilar. Her yere pankartlar astilar, davulla zurnayla duyurdular. 64 kilometre metro yaptik dediler, 17 kilometresini bile güç bela yapabildiler. Bizim dönemimizde baslanan projeleri teker teker iptal ettiler. Istanbul tarihine, metro hattina hafriyat döken yönetim olarak geçtiler. Birakin hafriyat dökmeyi açtigimiz tünellere beton döktüler. Bugün, metrobüs duraklari mahser yeri gibi oldu” seklinde konustu.



“Istanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar”

Istanbul’un ulasimla ilgili sorunlarindan bahseden Murat Kurum, “Metrolar çalismaz hale geldi. Her gün, IETT otobüsleri yaniyor. Taksi meselesi günden güne kangrene dönüsüyor. Halk otobüslerimize bakim bile yapamiyorlar. Öyle arka odalarda balya balya para saymayi biliyorlar, esnafin üç kurus alacagini ödemiyorlar. Ben geçen otobüs esnafiyla beraberdim. Esnafin 1-2 milyon alacaklari var. Sonra da yolda otobüs ariza yapiyor, yaniyor. Sen esnafin parasini ödemezsen otobüse nasil bakacak? Sen Istanbul’un kaynaklarini balya balya kule yaparsan bu adam bu otobüsü nasil çalistiracak? Bunlarin Istanbul diye bir dertleri yok. Bu sehirde yeterli taksi yok. Çünkü bunlar taksiyi hizmet olarak görmüyor, taksiyi rant üretecek bir araç olarak görüyorlar. Istanbul’da ne varsa hepsini rant olarak görüyorlar. Kurmus olduklari makamlari mevkileri peskes çekmeye, Istanbul’un kaynaklarini kendi gelecekleri için harcamaya çalisiyorlar. Istanbul’un önündeki en büyük engel CHP’li IBB yönetimidir. Bu kardesiniz, 1 Nisan’dan sonra bu sehrin metro hattini 5 yil içinde iki katina çikaracak. Metrobüsü, Istanbul’un bir ucundan diger ucuna kadar uzatacak. Yapacagimiz 122 km’lik tünellerle, bu sehrin trafigini yerin altina alacagiz. Bu sehrin her yerine 250 bin araçlik otoparklar yapacagim” dedi.



“Deprem günü mecliste Istanbul’un deprem sorunu görüsülürken, bunlar CHP’yi dizayn etmeye çalistilar”

“Bilim adamlarimiz deprem geliyor diye feryat ediyor” diyen Kurum, “Her gece milyonlarca Istanbullu annemiz, deprem korkusuyla sabahliyor. Istanbullular artik, yeni yuvalarina kavusacagi günü sabirsizlikla bekliyor. Milletin beklentilerini bunlarin verdigi vaatlerle gerçeklestirmedigini su koca 5 yilda gördük. Çünkü Büyüksehir, yapmasi gereken kentsel dönüsüm projelerini yapmiyor. Biz hatirlatinca da ya inkar ediyorlar, ya da verdigi vaatleri hatirlamiyorlar. Bunlarda bol bol çalistay var ama kentsel dönüsüm yok. Bunlarda reklam var, algi var ama yeni yuva yapmak yok. Bunlarda, yandaslarina arka odalarda rant bölüstürme var ama depreme hazirlik yok. Deprem günü mecliste Istanbul’un deprem sorunu görüsülürken, bunlar arka odalarda zoom toplantilari üzerinden CHP’yi dizayn etmeye çalistilar. Bunlarin ne yaptigini tüm Istanbul gördü. Istanbul’un her yerinde 173 bin konutu nasil dönüstürdüysek, 650 bin konutu da dönüstürecegiz. Istanbul’da tek bir riskli yapi kalmayincaya kadar çalisacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA