Sehitlerin Aziz Hatiralarina Vefa

Erzurum’da yasamis ve vatan için canlarini feda etmis 357 sehidin anisina duyulan saygi ve minnettarligi ifade etmek amaciyla ‘Aziz Hatiralarimiza Vefa Projesi’ düzenlendi.

Sehitlerin Aziz Hatiralarina Vefa
Erzurum Engelsiz Yasam Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki çini ve seramik atölyelerinde, “Aziz Hatiralarimiza Vefa” projesi kapsaminda, 25 özel ihtiyaçli birey ve 50 korunmaya muhtaç ögrenci tarafindan çini eserleri hazirlandi.

"Aziz Hatiralarimiza Vefa Projesi" Erzurum’da yasamis ve vatan için canlarini feda etmis 357 sehidin anisina duyulan saygi ve minnettarligi ifade etmek amaciyla baslatildi. Engelsiz Yasam Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki çini ve seramik atölyelerinde gerçeklestirilen bu projede, 25 özel ihtiyaçli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuk, Türk çini sanatindan esinlenerek hazirladiklari eserlerle sehitlerimizin hatiralarina vefa borçlarini somut bir sekilde ortaya koydu. Türk çini sanati ürünü olan Türk bayragi ve sehitlerin isminin yer aldigi el yapimi çini tabaklar hazirlanarak 357 sehit yakini aileye, korunma ve bakim altindaki çocuklar tarafindan verildi.



“Her zaman yanlarinda olacagiz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Aykut, sehit ailelerine sunulan manevi hediyenin, aziz sehitlerimizin anisina olan vefanin ve minnettarligin birer simgesi olarak önem tasidigini belirterek, "Bu projenin, sehit ailelerimize olan saygi ve sevgimizi ifade etmede küçük ama anlamli bir adim olduguna inaniyoruz. Bu vesile ile sehitlerimizi rahmetle aniyor, kahraman ailelerine en derin saygilarimizi sunuyoruz. Projemizin toplumumuzda sehitlerimizin anisina olan saygiyi pekistirecegine ve gelecege umutla bakmamizi saglayacagina inancimiz tamdir. Sehitlerimizin mukaddes emaneti olan kiymetli ailelerine ’Aziz Hatiralarimiza Vefa Projesi’yle Bakanligimiz ve Il Müdürlügümüz olarak her daim yanlarinda olacagiz" dedi.



“Devletimiz her zaman yanimizda oldu”

Mardin’de çevre güvenligi kapsaminda görevli bulundugu binanin çatisindan düserek sehit olan polis memuru Kubilay Karaman’in babasi Vedat Karaman ve Balikesir’de kovaladigi süphelilerin açtigi ates sonucu yaralanan ve kaldirildigi hastanede sehit olan polis memuru Abdulkadir Güngör’ün babasi Muktedir Güngör, devletin her zaman için yanlarinda oldugunu ifade ederken, “Aziz Hatiralarimiza Vefa” projesi çerçevesinde yapilan ziyaretten dolayi mutlu olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA