Sehit Aileleri Ve Babalariyla Ilgili Sözleri Gerekçesiyle 3 Yila Kadar Hapsi Talep Edilen Can Atakli Hakim Karsisinda

Sehit aileleri ve sehit babalarina yönelik sözleri nedeniyle hakkinda 3 yila kadar hapis talep edilen gazeteci Can Atakli hakim karsisina çikti. Sanik Atakli savunmasinda, ‘’Kesip, biçilerek servis edilen bir suçlama olmustur. Dava bir linç kampanyasina dönmüstür. Ben bunlari hak etmiyorum’’ dedi.

Gazeteci Can Atakli hakkindaki 25 Aralik 2023’de sosyal medyada paylasilan videoda sehit aileleri ve sehit babalari hakkindaki sözleri nedeniyle 3 yila kadar hapsinin talep edildigi davanin görülmesine baslandi. Istanbul 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz sanik Mustafa Can Atakli ve avukati hazir bulundu. Durusmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Hukuki Hizmetler Birimi avukati, Türk Devletleri Sehit Yakinlari ve Gaziler Vakfi avukati da katildi.



"Dava bir linç kampanyasina dönmüstür, ben bunlari hak etmiyorum’’

Durusmada savunma yapan sanik Atakli, böyle suçlanmis olmanin agrina gittigini söyleyerek, ‘’47 yillik gazeteciyim, devletin terörle mücadelesine yönelik en ufak kötü bir söz söylemedim. Çok sayida yazim ve konusmam vardir. Kesip, biçilerek servis edilen bir suçlama olmustur. Bu benim agrima gitmektedir. Dava bir linç kampanyasina dönmüstür. Çok sayida müsteki taraf vardir, ben bunlari hak etmiyorum’’ dedi.

‘’Daha sorumlu davranmasi gerekirdi’’

Müsteki Türk Devletleri Sehit Yakinlari ve Gaziler Vakfi avukati Ibrahim Gögsu ise, ‘’45 yili askin süredir gazetecilik yapan birinin daha sorumlu davranmasi gerekirdi. Nefret dolu bir üslupla paylasim yapilmistir. Sehitlik, dini ve milli degerimizdir. Sehit ve sehit yakinlari asagilayici sekilde bir paylasim olmustur. Sanigin cezalandirilmasini talep ederiz’’ ifadelerini kullandi.

Sanik avukati ise müvekkilinin adli kontrol talebinin kaldirilmasini ve beraatina karar verilmesini istedi.

Adli kontrol tedbiri kaldirildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Atakli’nin savunmasinin alinmis olmasi gerekçesiyle adli kontrol tedbirinin kaldirilmasina ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

‘’Bunca yildan sonra böyle bir suçlamaya üzülüyorum’’

Durusmanin ardindan basin mensuplarina açiklama yapan Atakli, ‘’Ben üzülüyorum sadece. Bunca yildan sonra böyle bir suçlamaya üzülüyorum. Suçlamanin ne’vi yaralayici benim için. Hem yapmadigim bir sey, hem de bu kadar kasitli olarak kampanyanin sonucu. Ne yapayim?’’ ifadelerini kullandi.

Türk Devletleri Sehit Yakinlari ve Gaziler Vakfi avukati Ibrahim Gögsu ise süreci sorusturma asamasindan beri takip ettigini belirterek, ‘’Bizler sehit yakinlarina ve gazilere yönelik her türlü nefret söyleminin ve ayristirici tutumun karsisinda olacagimizi ifade etmek istiyoruz’’ dedi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheli Atakli’nin ‘halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA