Nigde'de Gündüz Bakimevi Açildi

Nigde’nin Bor ilçesinde çalisan alt gelir grubu annelerin çocuklarini güvenle birakabilecegi Gündüz Bakimevi açildi.

Nigde'de Gündüz Bakimevi Açildi
Bor Belediyesi tarafindan yillardir atil durumda olan eski subay lojmanlarinin bulundugu 9 bin 376 metrekare arazi üzerine kurulan Saglik ve Yasam Merkezi bünyesinde açilan BORTEK Gündüz Bakimevi 220 çocuk kapasitesine sahip olacak. 15 milyon TL maliyetle ve tamami Bor Belediyesi imkanlari ile yapilan ve yine belediye tarafinda isletilecek olan Gündüz Bakimevi, alt gelir grubunda bulunan ailelerin 3-6 yas arasindaki çocuklarina hizmet verecek. Trafik egitim pisti, hali saha ve büyük bir çocuk oyun alani ile mesire alanini içinde bulunduran Saglik ve Yasam Merkezinde hizmet verecek olan BORTEK Gündüz Bakimevinin açilisi düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Törende konusma yapan AK Parti Nigde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, açilisi gerçeklestirilen bakimevinin hayirli olmasini temenni ederken, Bor Belediye Baskani Serkan Baran alt gelir grubundaki ailelere egitimde firsat esitligi saglamak hedefinde olduklarini belirtti.

Baran, "Burasi en basindan beri olmasini çok arzu ettigim bir yatirimdi. Egitimde firsat esitliginden bahsettik ama bunu devlet eliyle, bizim belediyecilik anlayisimizla hayata geçirilmesi emek verdik. Çünkü egitimde esitlikten bahsederken insanlar anne babasini seçemiyor ve maddi durumu iyi bir ailenin evladi olarak dünyaya gelmek hayata sanki bir sifir önde basliyormus gibi bir durum arz ediyor biz bunu ortadan kaldirmak için bugün maddi durumu yeterli olmayan, özelde bu ön egitimi alabilecek bir duruma sahip olmayan vatandaslarimiz için bir gündüz bakimevi açmak istedik. Çalisan annelerimizin evladini birakabilecegi bir yer olmadiginda burayi kullanabilecekleri, belediye tarafindan isletilen, ücretsiz sadece hijyen bedeli adi altinda bir bedel belirledigimiz egitim yuvamizi insallah sizlerle beraber hayata geçecegiz" dedi.

Kadinlarin çocuklarini güvenle birakabilecekleri ve ev kendi ekonomilerini kazanmalari için çalismalarina katki saglayacak projenin hayirli olmasini dileyen Baskan Baran, "Çocugunu birakip da ise gitmek, evin ekonomisine katki saglayabilecek imkani bulamayan ev kadinlarimizin en azindan burada çocugunu sabah birakip aksama çalisarak evinin ekonomisine destek olmak isteyen kadinlarimizin önünü açmis bulunduk" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA