Istanbul'da Yaban Hayvanlarina Ait Yüzlerce Tahnitin Ele Geçirildigi Operasyonunun Detaylari Ortaya Çikti

Istanbul’un Sariyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapilan operasyonda, koruma altindaki yaban hayvanlarina ait 396 tahnite el konulmustu. Yurt içi ve yurt disinda avladigi hayvanlari tahnitleyerek kendisine özel müze kuran Ali H.Ü. adli süpheli yakalandigi ögrenildi.

Istanbul'da Yaban Hayvanlarina Ait Yüzlerce Tahnitin Ele Geçirildigi Operasyonunun Detaylari Ortaya Çikti
Alinan bilgilere göre, öldürülmüs yaban hayvanlarinin dolgusunu süs esyasi olarak sergileyen ve bunun ticaretini yapan bir kisi oldugu ihbari üzerine harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube ekipleri, Istanbul’un Sariyer ve Arnavutköy ilçelerinde iki ayri adreste yüzlerce hayvanin tahnit sekilde bulundugu bilgisi üzerine çalisma baslatmisti.

Tespit edilen adreslere dün gerçeklestirilen baskinda, yaban hayvanlarina ait 396 parça islenmis süs esyasi ve tahnit ele geçirilmisti. Operasyonunu yeni detaylari ortaya çikti tabiat canlilarinin tahnit ve trofelerinin bulundugu belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda Ali H.Ü. adli 1 kisi “süpheli” olarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda ise piyasa degeri yaklasik 75 milyon lirayi bulan aralarinda geyik, Amerika antilobu, bizon, jaguar, timsah ve ayi ile dag keçisi tahnitinin de bulundugu çesitli türde yüzlerce dolgu hayvan tahniti ele geçirildi.

Bulunan tahnitlerin profesyonel avci oldugu aktarilan Ali H.Ü. tarafindan 30’u askin ülkede yurt içi ve yurt disinda avladigi hayvanlardan olustugu kaydedildi. Operasyonda yakalanan süpheli Ali H.Ü.’nün, Türkiye’deki son Anadolu kaplanini da Hakkari’de vurup öldürdügü, derisini de sergiledigi belirlendi.

Adreslerdeki aramalarda aralarinda ise Türkiye’deki son Anadolu kaplaninin postunun da yer aldigi ceylan, leopar, bizon, kutup ayisi, timsah, aslan, maymun ve jaguar gibi farkli türde hayvanlar ile çesitli boynuz ve hayvan dislerinin yer aldigi 396 parça malzeme ele geçirildi.

Söz konusu mahluklara ait trofe, post ve esyalarinin da yer aldigi ele geçirilen materyaller Doga ve Milli Parklar Genel Müdürlügü yetkililerine teslim edilecegi ögrenildi. Yakalanan süpheli Ali H.Ü., ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA