Halil Necipoglu, Tipkibasim Mushaflar Sergisi'ne Hayran Kaldi

Talas Belediyesi tarafindan Osmanli Kültür Sokaginda düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan tasavvuf müziginin önemli sesi ve TRT 1’de yayinlanan Kuran-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi jüri üyesi Halil Necipoglu, Talas’in ‘Tipkibasim Mushaflar ve Kur’an-i Kerim Sergisi’ne tam not verdi.

Halil Necipoglu, Tipkibasim Mushaflar Sergisi'ne Hayran Kaldi
Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan 27 Nisan 2022 tarihinde Kadir Gecesi gününde ilçeye kazandirilan ‘Tipkibasim Mushaflar ve Kur’an-i Kerim Sergisi’nin son ziyaretçisi ünlü sanatçi Halil Necipoglu oldu. Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Halil Necipoglu’nu Tablakaya Mahallesi’ndeki Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde yer alan sergiyi gezdirdi. Hz. Osman’in okurken sehit edildigi mushafin tipkibasimi basta olmak üzere Seyh Hamdullah Efendi’nin II. Bayezid dönemine ait 1499’da istinsah ettigi eserin de bulundugu sergiyi inceleyen Halil Necipoglu ziyaretin sonunda degerlendirmelerde bulundu. Halil Necipoglu, “Islam medeniyeti insanligin varligindan itibaren akli müstakime hitap eden bir muazzam medeniyetin sanatinda da Allah’in rizasina -onun estetigin de olusturucusu olmak itibariyle- yaklastiran görselinden su anda nasibimizi burada aliyoruz. Bu hizmeti Allah seçtigi sehre, seçtigi yöneticilere, seçtigi mekana veriyor. Bu hizmetinizin Allah katinda büyük ecrine muvafik olacaksiniz insallah. Allah, Kur’an-i eliyle diliyle gönlüyle tasiyan ve onu insanligin hidayetine bir rehber olarak takdim sadedinde kendisini vakfeden insanlarin arasina sizleri de katmis.” seklinde konustu.

“Bu, muazzam bir nimettir.” diyen Necipoglu sunlari söyledi;

"Bu nimeti Kayseri’de, Talas’ta kiymetli baskanimizin önderliginde görmüs olmak benim için basima gelen en güzel ahvaldir. En küçügünden en zirvesine kadar hizmet edenlere gönlüm dolayi sükranlarimizi arz ederim. Neslimize buralari göstermek lazim. Bizim neslimizin de neslinin buralardan büyümesi için bugün ki neslin buralardan istifade etmesi lazim” dedi.

Kaynak: İHA