Egitim Fakültesi Ögrencilerinden Resim Sergisi

EBYÜ’de Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Çanakkale Zaferi anisina resim sergisi düzenlendi.

Egitim Fakültesi Ögrencilerinden Resim Sergisi
Istiklal Marsi’nin kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftasi münasebetiyle Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi ve Görsel Sanatlar Kulübü isbirligi ile "12 Mart Istiklal Marsi- Mehmet Akif Ersoy ve 18 Mart Çanakkale Sehitleri Resim Sergisi” düzenlendi.

Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen sergi açilisina Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaskaya, Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Orhan Taskesen, Güzel Sanatlar Egitimi Resim-Is Anabilim Dali akademisyenleri ile Görsel Sanatlar Kulübü ögrencileri ve davetliler katildi.

Sergide açilis konusmasi yapan Rektör Prof. Dr. Akin Levent, “12 Mart Istiklal Marsi’nin kabul edilmesi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle düzenlenen bu sergi vesilesi ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm sehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onlarin aziz hatiralarini yasatmak ve onlarin bize biraktigi mirasi korumak en büyük görevimizdir. Bu vesileyle, emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyor, bu serginin hayata geçirilmesindeki destekleri için Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ve Görsel Sanatlar Kulübü’ne ve tüm katilimcilara sükranlarimi iletiyorum” dedi.

“Türk’ün Özü Akif’in Sözü” temasi ile hazirlanilan sergide toplam 34 eser sergilendi. Rektör Levent ve katilimcilar eserleri tek tek inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldi. Resim Sergisi açilisi fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA