Denizli'nin Ilk Ve Tek Kent Müzesi Ilk Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

Denizli’nin geçmisini ortaya yansitan eserlerin hem dijital olarak hem de eserlerle sergilendigi Denizli Kent Müzesi, ilk ziyaretçilerine kapilarini ücretsiz olarak açti. Denizli’nin kültür ve turizmine katki saglayacak olan müzenin restorasyon sürecini üstlenen Alfin Yapi, binanin tarihi dokusunu koruyarak modern bir müze konseptine dönüsmesine katki sagladi.

Denizli'nin Ilk Ve Tek Kent Müzesi Ilk Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi


Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi, kapilarini ilk ziyaretçilerine açarak geçmisin izlerini sergilemeye basladi.

9 ayri sergileme salonunda binlerce kültürel varlik ve eserin sergilendigi Denizli Kent Müzesi, Denizli’nin kültür ve turizmine katki saglayacak degerli eserleri dijital ve fiziksel olarak bir araya getirerek ücretsiz ziyaretçilere sunuyor. 1 ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan Müze, ilk ziyaretçilerine duygusal anlar yasatirken, tarihin derinliklerine yolculuk yapma imkani sagliyor.

Atölye binalari olarak insa edilen ve geçmiste Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin uygulama birimleri olarak kullanilan yapinin restorasyon süreci, Alfin Yapi Sanayi ve Ticaret A.S. tarafindan üstlenildi. 2016 yilinda tescillenen tas atölyeler, Denizli Büyüksehir Belediyesi ile Alfin Yapi Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi arasinda 20 Aralik 2021 tarihinde imzalanan sözlesmeyle yapinin restorasyon sürecine baslandi. Tarihi binayi Denizli’nin kültür envanterine kazandiran Alfin Yapi, binanin tarihi dokusunu koruyarak modern bir müze konseptine dönüsmesini sagladi.

Denizli Kent Müzesi, zengin sergi salonlari ve etkileyici koleksiyonlariyla ziyaretçilerini geçmise dogru bir yolculuga çikariyor. Kentin tarihine, kültürüne ve sanatina dair birçok degerli eseri bünyesinde barindiran müze, Denizli’nin ulusal ve uluslararasi alandaki imajina katki saglayacak önemli bir turistik ve kültürel merkez olarak ön plana çikiyor. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un ziyaretlere açtigi Denizli Kent Müzesi, kentin tarihi ve kültürel mirasina önemli bir katki sagliyor.

Alfin Yapi, Sarayköy Kültür Evini de Denizli’ye kazandiriyor

Denizli Kent Müzesini kente kazandiran Alfin Yapi, yine Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin önemli bir projesi olan “Denizli Büyüksehir Belediyesi Sarayköy Kültür Evi”ndeki restorasyon çalismalarina da tüm hiziyla devam ediyor.

Sarayköy ilçesinde 19. yüzyilin sonlarinda yapilan ve bölgenin tarihine taniklik eden yapi, esine az rastlanir özelliklere sahip olan geleneksel Türk evlerinden birisi konumunda bulunuyor. Restore çalismalariyla yeniden hayat bulacak olan Sarayköy Kültür Evi, Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan kamulastirilarak kültür mirasi olarak kazandirildi. Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu’nun da onayiyla Alfin Yapi tarafindan sürdürülen restorasyon çalismalarinda bina aslina uygun olarak yeniden insa edilecek. Zemin kat, üst kat ve cihannüma olmak üzere üç kattan olusan Sarayköy Kültür Evi, 19. yüzyilin sonlarindaki gibi özgün haline getirilerek kent bellegine kazandirilacak ve vatandaslarin hizmetine sunulacak.

Denizli Kent Müzesini kente kazandiran Alfin Yapi Sanayi ve Ticaret A.S., Sarayköy’deki projenin de tamamlanmasiyla Türkiye’nin tarihi ve kültürüne isik tutacak önemli restorasyon çalismalarina bir yenisini daha eklemis olacak. Ishak Pasa Sarayi, Bitlis Kalesi, Gaziantep Gar Binasi gibi önemli eserlerin restorasyonunda basarili çalismalar gerçeklestiren Alfin Yapi, restorasyon alaninda öncü firmalar arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA