Bursa'da KOBI OSB Için Alanlar Hazir

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan düzenlenen KOBI Bulusmasi Iftar programina katildi. Yeni dönem hedeflerini is insanlarina anlatan Baskan Aktas, Bursa’da kuzey, dogu ve bati bölgelerinde lojistik merkezleri olusturacaklarini söyledi.

Bursa'da KOBI OSB Için Alanlar Hazir
Bursa’da üretimden, istihdama her alanda sehre katma deger saglayan projelere öncülük eden Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, KOBI temsilcileriyle iftar programinda bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen etkinlige Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Refik Özen ve Mustafa Yavuz, BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Ak Parti Il Baskani Davut Gürkan, MHP Il Baskani Muhammet Tekin, KOBI temsilcileri ve çok sayida is insani katildi.

Is dünyasinda lokomotif sehir Bursa

Programda konusan Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa’nin ihracatiyla bir dünya sehri oldugunu belirtti.

Bursa ve Bursa gibi sehirlerde üretim yapan is insanlariyla birlikte basaracaklarinin suuru içerisinde Türkiye Yüzyili hedefleri koyduklarini söyleyen Efkan Ala “Geçmise baktigimizda söyleyecegimiz onur duyacagimiz çok sey var ama bizim gelecek için hedeflerimiz var, gelecek için hayallerimiz var. Türkiye’nin gelecek için koydugu hedef cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda Türkiye Yüz Yili olarak tanimlanmis ve dünyanin en gelismis, en kalkinmis, en müreffeh on ülkesi arasina girmek olan somutlastirilmistir. Biz siyaseten bu hedefi koyarken inaniniz Bursa’da ve Bursa gibi sehirlerimizde is yapan, üreten siz kardeslerimizle birlikte bunu basaracagimizin suuru içerisinde bu hedef koyduk” dedi.

Dünya’da artik sehirlerin yaristiginin da altini çizen Efkan Ala; “Bursa ekonomisiyle de bir dünya sehri. Burada yasayan insanlarimizin vizyonuyla, yüz altmistan fazla ülkeye ihracat yapanlarin vizyonuyla bir dünya sehri. Rakamlar birçok dünya ülkesinin ihracatindan daha fazla ama yetmez. Onun için Türkiye’ye yetecek olani yakalamak için emin adimlarla yola devam etmek hepimizin boynunun borcudur. Öyle bir döneme geldik ki sehirler de birbirleriyle hiç durmadan bir rekabet içerisinde. Rekabet içerisindeki sehirler dünyasinda bizim lokomotif sehirlerimizin basinda da iste Bursa geliyor. Büyüksehir Belediyesiyle, siyasetçilerimizle, is insanlarimizla is birligiyle, el birligiyle vizyonel projeleri burada gerçeklestirmeliyiz ve Türkiye’yi Bursa’yla birlikte hedeflerine tasimaliyiz diyorum” ifadelerini kullandi.

“Lojistik merkezleri kaçinilmaz gerçek”

Yeni dönem projelerini is insanlarina anlatan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sehrin üç farkli noktasinda lojistik merkezleri olusturacaklarini söyledi.

Sanayi bölgelerinin gelisimiyle ihracatin da artacagina dikkat çeken Baskan Aktas, “Bursa sanayisi çok daha fazla ön planda olan bir sehir. Dolayisiyla lojistik merkezler bizim önemsedigimiz ve öncelikli konularimizdan bir tanesi. Bursa, 17 milyar dolar ihracat yapan, önemli markalari bagrinda barindiran bir sehir. Özellikle TEKNOSAB’la ve onun gelisim alaniyla birlikte sanayi potansiyelimizde ihracatimiz daha da artacak. Lojistik merkezler kaçinilmaz bir gerçek. O yüzden de sehrin kuzeyinde, dogusunda ve batisinda üç tane lojistik merkezi olusturacagiz” ifadelerini kullandi.

Sehir içinde kalan düzensiz isletmelerin KOBI Organize Sanayi Bölgesi’nde toplanacagini da belirten Alinur Aktas “KOBI OSB için daha önceden talep toplanarak bir süreç belirlenmis. Dört bin dönümlük alana ve ilave olarak da iki bin bes yüz dönümlük alan daha katiliyor üzerine. Biz sehrin hem dogusunda hem de batisinda olmak üzere iki tane KOBI OSB alani planlayacagiz. Kim nerede yer alacak bunun tamamini Ticaret ve Sanayi Odasi’nin KOBI Konseyi belirleyecek. Bu noktadaki alanlarimiz hazir. Herhangi bir tartismaya mahal vermemek adina özellikle yapacagimiz protokol çerçevesinde hemen akabinde hareket etmeye baslayacagimizi ifade ediyorum. Maalesef sehir içinde kalan ve sehir içinde sikintilara sebep olan hava kirliligine, trafige farkli konulara sebep olan büyümek isteyen o isletmelerin sehir disinda yer almasiyla olusturulacak KOBI OSB dönüsümü de bizim öncelikli konularimizdan birtanesi” diye konustu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ibrahim Burkay’da Bizim de hareket noktamiz, firmalarimizin basarilarini sürdürülebilir kilarken, yerel yönetimlerimizle birlikte Bursa’mizin gelecege güvenle bakan ve daha da yasanilabilir bir kent olmasini saglamak. KOBI OSB projesi, firmalarimizin talepleri ve Bursa’mizin ihtiyaçlari dogrultusunda ortaya çikti. BTSO KOBI konseyimizin çalismalariyla sekillenen projemiz, bugün Büyüksehir Belediyesi isbirliginde, Bursa’mizin gelecegi için dönüm noktasi olarak gördügüm stratejik bir hamleye dönüstü. Mevcut üretim alanlarinda bile kent ve ülke ekonomisine büyük katki saglayan KOBI’lerimiz, planli yeni sanayi alanlarinda ihracat, istihdam ve toplam is hacimlerini ciddi ölçüde artiracaktir” dedi.

Konusmalarin ardindan Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay KOBI OSB ile ilgili iyi niyet ve isbirligi çerçeve protokolüne imza atti.

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas program sonrasi Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salon’a geçerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen “Kadin Kooperatiflerimizle Güçlü Yarinlara” iftar programina katildi.

Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Emel Gözükara Durmaz, Ak Parti Il Kadin Kollari Baskani Imran Çavusoglu ve çok sayida kadin kooperatifleri temsilcilerinin katildigi programda hitap eden Baskan Alinur Aktas, “üreten kadinlarimiza desteklerimiz artacak” dedi.

Kadin Kooperatifler ve üreten kadinlar için Büyüksehir Belediyesi içerisinde bir sube müdürlügü olusturacaklarini söyleyen Baskan Aktas; “Insallah yeni dönemde kadin kooperatiflerimizle alakali müstakil bir sube müdürlügü olusturacagiz. Tüm konularimiza muhattap bulabileceginiz, daha fazla hanimefendiye ulasabilecek, katki saglayacagini temin edecek bir is olacak. 4-5 senedir bu zor sartlarda ciddi dokunuslar yaptik, güzel isler yaptik, yapmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA