Baskan Pekmezci Engelli Vatandaslar Ve Yetim Çocuklarla Iftarda Bir Araya Geldi

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci belediyenin ev sahipliginde Uzmanlar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Insani Yardim Vakfi Bayburt Subesi organizasyonuyla düzenlenen iftar yemeginde engelli vatandaslar ve yetim çocuklar ile bir araya geldi. Baskan Pekmezci iftar öncesi masalari tek tek dolasarak misafirlerine “hos geldiniz” dedi. Daha sonra ezanin okunmasiyla hep birlikte oruçlar açildi.

Baskan Pekmezci Engelli Vatandaslar Ve Yetim Çocuklarla Iftarda Bir Araya Geldi
Iftar sonrasi konusan Baskan Pekmezci, “Çok kiymetli engelli kardeslerimiz ve rabbimizin bizlere emaneti olan yetim yavrularimiz, bu güzel aksamda düzenledigimiz iftar yemeginde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Öncelikle hepinizi sevgiyle ve saygiyla, selamliyor bolluk, bereket ve rahmet ayi olan Ramazan-i Serif’in hepimize saglik ve huzur getirmesini diliyorum. Sevgili yavrularimiz, yetimlere sahip çikmak bizlere merhamet medeniyetimizin bir getirisidir. Bizlerin bu cografyadaki hakimiyetimizi saglayan en önemli unsurlarin basinda merhamet gelir. Biz, merhamet medeniyetinin temsilcileriyiz. Tarihimize baktiginizda her seyde merhamet ile ilgili bir unsur göreceksiniz. Yoksula, yetime, öksüze, yolda kalmisa, hayvanlardan bitkilere kadar her seye merhamet elini uzatan bir medeniyetin, bir kültürün temsilcisi olarak hep gurur duyduk" ifadelerini kullandi.

Engelli vatandaslarin hayata dört elle, kuvvetle sarilabilmesi, her alanda kendilerini gelistirip yasama sevinçlerini kaybetmemeleri için herkesin üzerine büyük görevler düstügünü hatirlatan Baskan Pekmezci, “Toplumun içerisinde, özel ve degerli bireyler olduklari bilinciyle, hayatin içerisinde engellerin kaldirilarak, toplumsal yasama katilimlarinin hayatimizi daha da güzellestirecegine yürekten inaniyoruz. Bayburt Belediye Baskani olarak Bayburt’u düzenlerken engelli kardeslerimizin varligini hissederek parklarimizi, caddelerimizi, sokaklarimizi dizayn ettik ve bundan sonrada dizayn edecegimizden hiçbir kardesimin endisesi olmasin. Engelli vatandaslarimizin sorunlarina karsi gösterecegimiz ilgi ve üretecegimiz çözümler, insanimiza ve toplumumuza duydugumuz sayginin en önemli göstergelerindendir. Bu iftar programinin düzenlenmesi sürecinde bizleri sizlerle bulusturan Uzmanlar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Insani Yardim Vakfina tesekkür ediyoruz. Bu güzel aksamda bu iftar sofrasinda hemsehrilerimizle bir arada olmanin ve Allah’in lütfettigi güzellikleri birlikte paylasmanin derin mutlulugu içerisindeyiz. Önümüzde bir bayram var. Rabbim hepimizi saglik sihhat içerisinde nice bayramlara ulastirsin diyor hepinizi sevgiyle saygiyla selamliyorum" diye konustu.

Uzmanlar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kiliç ile Insani Yardim Vakfi Bayburt Sube Baskani Ilhami Polat ise iftar organizasyonu için Baskan Pekmezci’ye tesekkür ettiler.

Programa Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli, Uzmanlar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kiliç, Insani Yardim Vakfi Bayburt Sube Baskani Ilhami Polat, engelli vatandaslar ve yetim çocuklar katildi.

Kaynak: İHA